Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 11:45 - Медитация за благополучие
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 5954 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 11.02.2010 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 image


 

Училище по щастие

 

Виктория Леви-Реувен

Треньор по щастие

victoriacoach@gmail.com

 

 

 

"Щастието е преди всичко състояние на духа. То е различен начин да погледнем на света. То идва при нас само ако страстно сме го пожелали, съгласно закона за привличането и хармонията, който управлява света." / Дугпа Ринпоче/

 



Медитация за благоденствие и благополучие

image

Аз си представям благоденствието като вода – всяка капка вода, която имам е само една малка част от общото количество вода на планетата и колкото повече вода има на планетата, колкото е по-качествена и чиста  е тя, толкова и моята "лична" вода (водата, която е в мен в тялото ми или преминава през мен или през моя дом) ще бъде по-чиста и полезна за мен и останалите.

Нека днес да направим медитация за общото световно благоденствие, за благоденствието на всички хора на земята, за благоденствието на нашия народ, за благоденствието на съседите ни, колегите ни, приятелите ни, за благоденствието на длъжниците ни, на всички тези,които ни заобикалят, които познаваме или не познаваме – за всички без изключение. Лесно ли ви е като мислите за благоденствието на другите? Свива ли ви тук-таме, от завист, ревност,  стинатост? Чудесно, тогава имате върху какво да поработите. Защото колкото повече има за всички, толкова повече ще има и за вас. Вие сте част и само част от всеобщото Вселенско благоденствие.

image

Хайде сега, смели мили хора да се помолим заедно за общото вселенско, световно, общочовешко благоденствие, за благоденствието на всички други и...на вас, като част от тези всички.

 

 

Представете си планина, красива, висока, чиста, прекрасна планина. И вие сте там долу в ниското. Вие сте езерото, захранващо се от изворите на тази планина. От небето над вас започва да вали прекрасен обилен, радващ ви дъжд,.... дъжда на изобилието. Този дъжд вали над вашето езеро и ви пълни, но вали и над цялата околност и над планитата до вас, символизираща цялото световно изобилие.Колкото повече вали толкова повече има за всички, толкова повече има и за вас. Този животворен дъжд напоява планината, покрива я със зеленина, измива всички запушващи я шуми, треви, камъчета и боклуци.

Насладете се на гледката. Всичко около вас се събужда за живот. Дъждът ви залива и покрива със златиста светлина. Той се попива от порите ви и се влива в цялото ви същество и пълни с благоденствие, светлина и любов.

От върховете на планината, от нейните извори тръгват обилни потоци и се вливат във вашето езеро. То от своя страна разтваря широко водите си и с радост, любов и благодарност приема водите вливащи се в него. Водите идващи от планината се сливат с вашите прекрасни, чисти води и ви изпълват с блаженство и благодат.

На долния край на езерото имате отвор – това  е вашия извор. От там вие предавате на другите от своите води, радост, любов, блаженство, благоденствие и благодарност. Вие имате, вие имате достатъчно. Имате достатъчно за себе си и за другите. Вие имате сега. Вие винаги ще имате достатъчно и да дадете на другите. Вие сте пълни достачно, толкова достатъчно ,че можете да дадете и на другите с любов и благодарност, за това че те са готови да приемат от вас.

Вие раздавате от вашето изобилие, от вашето блаженство, от вашето благоденствие. Това ви носи радост и удовлетворение. Винаги имате. Винаги ще имате. Ще имате достатъчно за себе си, ще имате досатъчно и за другите.

Насладете се на гледката на изобилие и благоденствие около себе си.

Амен. Да бъде.

 

 

image





Тагове:   медитация,


Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. victoriavselena - всяка вечер в 21 часа
14.01.2010 11:49
за всичко, които имат възможност да правим виртуално медитацията заедно и така с обединени енергии да допринесем да един по-красив, богат, чист и добър свят.
цитирай
2. veselinvalev - Поздрави! И поклон.
14.01.2010 12:01
Това което правиш в блога си, и медитациите ти чрез скайп се невероятно истински неща, Виктория.
Ти наистина си учител по щастие. Всъщност си цял институт по щастие.
Поздрави! И поклон.
цитирай
3. victoriavselena - попитаха ме
14.01.2010 15:39
Тази медитация за довечера ли е насрочена?
Отговор:
аз ще я правя всяка вечер в 21 часа и каня всички да се присъединят към мен витуртуално, а следващата сряда може и в скайп.
Изпратено: 15:38 От: victoriavselena

цитирай
4. dialog - мога ли да се свързвам всяка вечер
15.01.2010 08:09
с теб в скайп, последния път бе много добре?
Медитацията ми действа добре, снощи ми бе дори доста силно и трябваше да прекъсна.
цитирай
5. victoriavselena - Отговори:
15.01.2010 09:40
Добре дошли на всички участници в медитацията за благополучие. До сега проведохме две медитации в сряда в 21 часа и смятам да ви поканя да продължим да го правим. Но специално медитацията за благополучието, според мен има нужда от някакъв подготвителен процес - от самостоятелни медитации през седмицата, като всеки да си я прави самостоятелно, да се замисли за своето благополучие, какво е то за него, какво иска да постигне в живота си и т.н.
Тази медитация е и повод за размишление. Темата е широка и разнообразна.
За това до другата сряда - 20.01.2010 - всеки ще си прави медитация (препоръчително е в 21 ч. за да съберем енергиите си) а в сряда ще направим за желаещите и връзката в скайп.
Желая ви прекрасни дни.
цитирай
6. анонимен - BRmDmxILshEaVUrgt
24.05.2011 03:30
ThatВ’s not just logic. ThatВ’s really snesilbe.
цитирай
7. анонимен - gljsctLoXcV
24.05.2011 18:21
You've hit the ball out the park! Icenrdbile!
цитирай
8. анонимен - SPkaJerKtKBcx
24.05.2011 21:20
HHIS I sohuld have thought of that!
цитирай
9. анонимен - sgCNcqELqDHmtE
25.05.2011 13:29
DfLQM0 <a href="http://nlqzlbwmjetq.com/">nlqzlbwmjetq</a>
цитирай
10. анонимен - BpSUPmUQiQiaX
25.05.2011 19:41
UqIEyB , [url=http://ghmenemppvpi.com/]ghmenemppvpi[/url], [link=http://booucklscqjn.com/]booucklscqjn[/link], http://bxvkclyfnwci.com/
цитирай
11. анонимен - VcDZnMIcdSMUAHV
25.05.2011 20:15
xC5kqJ , [url=http://xcnerppcsfpe.com/]xcnerppcsfpe[/url], [link=http://libovyuicewr.com/]libovyuicewr[/link], http://zbicqghozzuk.com/
цитирай
12. анонимен - taMTFdDrDXBxUGEm
25.05.2011 21:22
What a joy to find someone else who tnhiks this way.
цитирай
13. анонимен - otgOFxZxs
26.05.2011 13:34
azHf1s <a href="http://dprytiybcwpq.com/">dprytiybcwpq</a>
цитирай
14. анонимен - VLijHzwfqfiRpAe
26.05.2011 20:02
iL6tSy , [url=http://ddbjdvyfzcvl.com/]ddbjdvyfzcvl[/url], [link=http://gbbocbpsquoq.com/]gbbocbpsquoq[/link], http://kfmerqmvwzjw.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555352
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697