Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 15:41 - Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 7025 Коментари: 16 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-великия търговец - намерено и преписано за вас

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. Защото това е най-голямата тайна за успех във всички рисковани дейности. Мускулите могат да разцепят щит и дори да унищожат живот, но единствено невидимата сила на любовта може да отвори сърцата на хората и, докато не овладея това изкуство, ще остана само един амбулантен търговец на пазара. Ще направя любовта най-силното си оръжие и към когото го обърна, няма да може да устои на силата му.

Може да отблъскват доводите ми; може да не вярват на думите ми; може да не одобряват облеклото ми; може да не приемат вида ми; може дори да им се сторят подозрителни сделките ми; но любовта ми ще смекчи всички сърца като слънцето, чиито лъчи омекотяват и най-втвърдената глина.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

А как ще го направя? Отсега нататък ще гледам всичко с любов и ще се родя отново. Ще обичам слънцето, защото стопля костите ми; но и дъжда ще обичам, защото пречиства духа ми. Ще обичам светлината, защо­ то ми показва пътя; но и тъмнината ще обичам, защото ми показва звездите. Ще приветствам щастието, защото обогатява сърцето ми; но и тъгата ще понасям с търпе­ние, защото отваря душата ми. Ще приемам наградите, защото ми се полагат, но и препятствията ще посрещам с удоволствие, защото са моето предизвикателство.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си .

А как ще говоря? Ще възхвалявам враговете си и те ще ми станат приятели; ще насърчавам приятелите си и те ще ми станат братя. Винаги ще търся причини да се възхищавам; никога няма да изнамирам оправдания за слухове. Когато се изкушавам да критикувам, ще захапвам езика си; когато започвам да хваля, ще крещя от покрива.

Та нали птиците, вятърът, морето и цялата природа говорят с музиката на възхвалата към твореца си? Не мога ли със същата музика да говоря на неговите деца? Отсега нататък ще помня тази тайна и тя ще промени живота ми.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

А как ще постъпвам? Ще обичам най-различни хора, защото всеки има качества за възхищение, дори и да са скрити. С любов ще разкъсам изградената около сърца та им преграда от подозрение и омраза и на нейно място ще построя мостове, за да може любовта ми да влезе в душите им.

Ще обичам амбициозните, защото могат да ме въодушевяват! Ще обичам неудачниците, защото мога да се уча от тях. Ще обичам кралете, защото са над човешките същества; ще обичам смирените, защото са божествени. Ще обичам богатите, защото са самотни; ще обичам бедните, защото са толкова много. Ще обичам младите за вярата, която имат; ще обичам старите за мъдростта, която споделят. Ще обичам красивите заради тъгата в очите им; ще обичам грозните заради мира в душите им.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

Но как ще реагирам на действията на другите? С любов. Както любовта е средство за отваряне на сърцата на другите, точно така е и мой щит, който отблъсква стрелите на омразата и копията на гнева. Злополучие и обезсърчение ще удрят в новия ми щит и ще се превръщат в най-тих дъждец. Моят щит ще ме закриля на пазара и ще ме подкрепя, когато съм сам. Ще ме съживява в моменти на отчаяние, но ще ме успокоява, когато се екзалтирам. С употребата ще се засилва и повече ще ме предпазва, докато един ден го захвърля и без закрилата му тръгна сред пъстрия поток от хора, но когато го направя, името ми ще е издигнато високо в пирамидата на живота.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

А как ще се държа с всеки срещнат? По един единствен начин. Тихо, в себе си, ще се обръщам към него и ще казвам — Обичам Те. Въпреки, че са казани наум, тези думи ще греят в очите ми, ще изглаждат бръчките по челото ми, ще предизвикват усмивка на устните ми, ще звучат в гласа ми; и сърцето му ще се отвори. А ще има ли някой да се откаже от стоките ми, когато сърцето му чувства моята любов?

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

И най-много от всичко ще обичам себе си. Защото правя ли го, ревностно проверявам всичко приемано от тялото ми, от ума ми, от душата и сърцето ми. Никога няма да угаждам прекалено на плътските си желания, а ще храня тялото си повече с чистота и умереност. Нико­га няма да допусна умът ми да бъде привлечен от злото и отчаянието, а с желание ще го извисявам с многовеков­ното познание и мъдрост. Никога няма да допусна душа­ та ми да стане самодоволна и пресита, предпочитам да я храня с медитация и молитва. Никога няма да допусна сърцето ми да стане дребнаво и жестоко; а ще го разда­вам и то ще расте и ще топли земята.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

Отсега нататък ще обичам цялото човечество. От този момент всичката омраза изтича от вените ми, защо­ то нямам време да мразя, имам време само да обичам. В този момент правя първата необходима стъпка да стана човек сред хората. С любов ще увелича продажбите стократно и ще стана велик търговец. Ако нямам никакви други качества, мога да успея само с любовта. Без нея няма да успея, дори да притежавам всички знания и умения на света.

Ще посрещна днешния ден с любов и ще успея




Гласувай:
11



1. hope17 - Посрещни не само
14.02.2010 16:37
днешния ден, а и всички бъдещи дни с много любов и вяра в сърцето ! Прекрасни и споделени мигове ти желая от сърце !
цитирай
2. malkiatprintz - Голяма сила е необходима за да бъде ...
14.02.2010 23:32
Голяма сила е необходима за да бъде постигнато, но пък е невероятно хубаво :) Поздрави, Виктория :)
цитирай
3. анонимен - успех
15.02.2010 11:28
Бъди благословена и нека това което си пожелаваш да имаш възможност и сили да го направиш.
цитирай
4. анонимен - otkoga ne si ebana viktoria
15.02.2010 13:28
otkoga ne si ebana viktoria
цитирай
5. victoriavselena - до hope17
15.02.2010 22:13
благодаря за хубавото пожелание. Щастлива съм че има такива хора коло мен.
цитирай
6. victoriavselena - до Принца
15.02.2010 22:15
смешно ми е, че ми говориш за силата. Винаги съм искала да съм силна, но като малка ме лъжеха, че силиците ми се намират в последнот залче в чинията и аз вярвах и си изяждах всичко. За разултатът вече се досещаш - силна и невероятно хубава :))
цитирай
7. victoriavselena - до ном. 3
15.02.2010 22:17
искрено благодаря. Всичко е възможно, а и сили има, нали сме всички заедно? Много сме.
цитирай
8. victoriavselena - до ном. 4
15.02.2010 22:18
Радва се, че си тук, радвам се, че преминавам проверката и това, което преди би ме обидило и засегнало днес ме разсмива. Благодаря ти, че се появи от нищото и че отново на там се си отидеш.
цитирай
9. malkiatprintz - Хехе. . . те и мен ме лъжеха, но не им се ...
15.02.2010 23:51
Хехе... те и мен ме лъжеха, но не им се давах ;)
цитирай
10. victoriavselena - способността да казваш НЕ
16.02.2010 07:46
или по-точно неспособността или както я наричам "счупеното его" се отразяна и на килограмите ни. :)
цитирай
11. amenda - Ааааа, твоя вариант е по пълен и хубав в началото! Поздравления!
19.02.2010 13:50
:-)))))))))
цитирай
12. анонимен - Чудно! Пожелавам ти много любов и късмет :)
19.02.2010 15:04
Ето нещо и от мен - наскоро попаднах на една интересна безплатна услуга за споделяне и създаване на имейл бюлетини http://www.nouri.sh с която можеш много лесно да поддържаш връзка с посетителите на твоя блог или уебсайт и да получаваш статистика кои теми/ постинги са най-четени и коментирани. Пробвай - напълно безплатно и приятно!
цитирай
13. анонимен - Любовта и децата са най хубавото ...
19.02.2010 17:25
Любовта и децата са най хубавото нещо на този свят
цитирай
14. victoriavselena - до Аменда
19.02.2010 18:01
колко е хубаво, че не сме в съревнование. Изглежда съм намерила друг източник. Радвам се че си тук.
цитирай
15. victoriavselena - до ном.12
19.02.2010 18:02
благодаря за пожеланията и за хубавия подарък. Дано да се науча да го ползвам.
цитирай
16. victoriavselena - до ном.13
19.02.2010 18:03
да децата, защото са израз на любовта ни и самата любов, добре, че са я "измислили", че иначе как щяхме да живеем без нея ;))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545420
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697