Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 12:33 - Медитация в сряда в 21 часа
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 2715 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 17.02.2010 18:52


 image

Училище по щастие

Виктория Леви-Рeувен

victoriacoach@gmail.com

"Ако можеш да си го представиш, значи можеш да го постигнеш"- Уолт Дисни

Здравейте, отново е сряда и отново ще се срещнем на поредната ни виртуално-групова медитация. Днес съм ви избрала една медитация от М.Норбеков. Като заедно с това ви моля в началото на медитацията да изпратим всички заедно от нашите прекрасни лечителски енергии на Елиау - бащата на една моя приятелка и клиентка, който е на 81г. и наскоро го блъсна кола и сега лежи в болница със силни болки. Благодаря ви за проявеното ви милосърдие.
Ето и медитацията:

Вие сте  попад­нали в пролуката между два свята. От този момент започва животът ви.

В обичайния свят вие остарявате като другите, боледувате, страдате, изживявате всичко като ос­таналите хора. Но в един прекрасен момент, когато не можете да изтърпите повече - болежките, бръч­ките, старостта ви надвиват, - се изкачвате в плани­ната, „отваряте вратата" към другото измерение и отивате в света, където времето тече обратно.

Скоро се обновявате, защото там действа за­конът на компенсацията. ...

·        Дом

Там има къща, която сте построили със собст­вените си усилия преди хиляди-хиляди години. Дву­етажен малък дом точно където се сливат четирите стихии.

Там няма тлен и преходност. Всичко съхраня­ва първоначалния си вид. Всеки пирон, всяка летвичка остават недокоснати от времето. ...

На втория етаж е спалнята ви. С прозорци в четирите посоки. Представете си.

От едната страна е океанът, от другата - безкрай­ни поля до хоризонта, от третата - благоуханна гора със слънчеви разцъфтели поляни, от четвъртата - пла­нини. Прибирате се вечерта, умивате се и си лягате...

Да започнем със събуждането.

Прозорците са отворени. През нощта организ­мът ви вече е започнал да се възстановява. Ефирен бял тюл се вее на прозореца. Затваряме очички.

...Океан...Утро... В леглото сте... прозорците са отворени. Лек прохладен ветрец носи мириса на зе­мя, на цветя, на планини, на борови гори, влажни от росата, диханието на океана леко гали косите ви, лицето ви и шепне:

- Добро утро, радост моя! Добро утро, любов моя! Добре дошъл! Отвори очички! Чака те вълше­бен ден!

Създайте си образа, представете си го. Мислено се протягате нежно и с наслада. От­варяте очи и виждате как изгрява слънцето. Посте­пенно се пробуждате и като дете надигате глава от възглавниците облаци.

Наоколо ликуват птички, полудели от радост, защото всяка ваша поява тук укрепва всичко живо, заздравява всичко съществуващо. Вие го подмла­дявате, както и той вас.

Ставате. Представете си го! Стъпвате бос по хладния под, спускате се по стълбите, излизате...

О, Боже!... Колко е чисто, колко е свежо, кол­ко е прекрасно! Няма ги вчерашната умора и безси­лие. Пак се протягате мислено...

Пред вас е пясъчният бряг на океана, прозрач­ната равнина на водата. Взимате кърпа и се спуска­те по едва забележима пътечка, стъпвате по влаж­ната от росата трева, вдишвате свежестта на утрото, уханието на цветята и вървите към водопада, къ­дето бушува стихията!

    
Водопад

Това не е обикновен водопад. Бликнал от мал­ко изворче в скална пукнатина, той си е пробил път и чрез скалната сила се е превърнал в мощен по­ток. Всяка капчица, преодоляла трудностите по пъ­тя, се пречиства и добива вълшебна мощ!

На път за вашия водопад вие спирате в подно­жието на скалата и се любувате, виждате как проб­лясва слънцето в кристалните пръски, с наслада вдиш­вате влажността и чистотата на въздуха, „разтваряте се" в него.

Представете си слънчевата светлина във вся­ка капка! Дъгата във всяка капка! Водопадът носи в шепи пъстроцветния низ от чистота, младост, све­жест, бодрост, красота...

Мислено захвърлете дрехата, а заедно с нея и цялото минало: възраст, теглила, обиди, съмнения, напрежение - всичко, което ви се е натрупало през годините.

Слънцето и ветрецът галят тялото ви. Мислено си поемате дълбоко въздух и се гмурвате под водопада.

Представете си, че отгоре ви се е сринал по­ток от радост, бодрост, щастие, свежест, младост. От докосването на вълшебните капки вибрира цяло­то ви тяло, а кожата става гладка, стегната, кадифе­на като на дете!

Почувствайте как водата се стича по кожата ви, отмива всичко повърхностно, неистинско, чуждо.

С всяка секунда усещате нарастваща лекота, бодрост, чистота. Наслаждавате се на това, което става с вас, и...

О, чудо! Изведнъж водата започва да минава през вас, отнася всичко, което вреди на здравето ви, всичко, което пречи на спокойствието ви, всич­ко, което разваля хармонията!

Вие виждате как гъстата черна слуз на загуби­те, оскърбленията, разочарованията, пораженията, болестите се стича под нозете ви и чезне във въл­шебната вода, разтваря се завинаги!

Усещате как всеки миг ви изпълва с лекота, све­жест, бодрост, величествена красота и същевремен­но със сила, увереност, царствено спокойствие!

Излизате от водопада. Мислено погледнете тя­лото си: краката, ръцете, корема, гърба, гърдите, ши­ята, лицето - погледнете се отстрани.

О, чудо! Какво съвършенство! Каква красота! Но най-важното... вслушайте се: каква хармония в душата, светлина в разума, сила в духа!

Вие сте всемогъщ в съзиданието, в сътворява­нето! Вие сте ангел на Светлината! Вие сте ангел на Доброто! Вие сте ангел на Любовта! Възроден сте! Запомнете това състояние, за да станете за другите извор на светлина, добрина, любов, вдъхно­вение и сила. Защото ви предстои да се върнете на полесражението, където добро и зло са във вечна битка за душата на човека.

продължението ще направим през следващата седмица.

Благодаря ви че ви има и че сме заедно.





Тагове:   сряда,   медитация,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - ПРЕКРАСНО!!!
19.02.2010 10:02
ПРЕКРАСНО!!!
цитирай
2. анонимен - UUccliADJKULSXiUGBC
24.05.2011 03:22
Now we know who the sesinble one is here. Great post!
цитирай
3. анонимен - zPGTRCKZZjcbNw
24.05.2011 14:44
PDoTUE <a href="http://szxmpdizsfjw.com/">szxmpdizsfjw</a>
цитирай
4. анонимен - WQVaLFXIxMrOKDpfK
24.05.2011 18:47
Touchdown! That's a ralley cool way of putting it!
цитирай
5. анонимен - arrPheovupxsXrOjXSZ
25.05.2011 13:12
x0yt8E <a href="http://jsxpgezsezre.com/">jsxpgezsezre</a>
цитирай
6. анонимен - nzNxrfvgUukgRM
25.05.2011 18:11
EGsD0e , [url=http://ulaaeghdhsyi.com/]ulaaeghdhsyi[/url], [link=http://luanlenfrxuh.com/]luanlenfrxuh[/link], http://ioyxkztenvor.com/
цитирай
7. анонимен - tuTLItsCpoaMVpccS
25.05.2011 19:55
6u7QEQ , [url=http://dcmqdbjmhczc.com/]dcmqdbjmhczc[/url], [link=http://hkfolytdifvu.com/]hkfolytdifvu[/link], http://hdyhxcmcifpc.com/
цитирай
8. анонимен - wpIjlQXgqImIqOf
28.05.2011 12:06
L7pyiU <a href="http://ewfwgdnbkfzg.com/">ewfwgdnbkfzg</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556166
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697