Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2010 15:39 - Медитация в сряда в 21 часа
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 1443 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.03.2010 08:43


Продължаваме с Норбеков: image Вече знаете как да се настроите за медитация. Пледлагам да я правим заедно, защото така съединените ни енергии се обединяват и стават още по-силни.
Хайде....политаме:

·        Полет!

А сега да се вгледаме в небесата. Вие виждате ясно птиците, които се реят нейде високо-високо. Създайте си желание мислено да полетите. Пред­ставете си как отлитате, за да поемете в себе си не­бесната чистота.

Изправяме рамене, готови за полет, дава­ме леко волево напрежение. Вълнение, очакване на полета, заповед за полет! Откъсваме се от земята. Леко-леко и свободно отлитаме нагоре и напред.

От насрещния вятър вибрира тялото ни, от усе­щането за полет се радва душата, ликува волята! По­насяте се напред, където бушува стихията. И мисле­но привличате чистотата на белите облаци, бездън­ното небе, попивате ги във всяка своя клетчица! Дос­татъчно е вашето желание, вашият стремеж - и вие летите нагоре, нагоре, нагоре...

Фантазираме! Създаваме си образа на полета!

Пред нас са бели и сиви облаци, черни буре­носни облаци, но същевременно свети слънце. Мъл­ниите още са далече, но ураганът наближава. Пър­вите капки дъжд...

Изпълваме се със слънчева светлина, изпъл­ваме се с чистота, свежест, изпълваме се с образа на красотата, образа на младостта, образа на проз­рението. Представете си как тялото ви с всяка ми­нута, с всяка секунда придобива именно онова, кое­то сте желали.

Фантазираме полета си! Приближаваме се до белите облаци, които носят в себе си приказката на детството, приказката на юношеството, носят пър­вата любов, чиста и възвишена, носят в себе си звез­дните нощи... и минаваме през тях...

Отваряме се за великия Химн на младостта, безгрижието, свободата! Проливният дъжд е вече близо, вече се вижда! Далече напред е дъгата! Ето въображаемите поля и вие поемате уханието на влажна слама, на познати и непознати цветя. Вие летите! Вие сте свободен!

 Летите срещу бушуващата стихия натам, къ­дето са се срещнали двамата ВЕЛИКИ ВЪЗЛЮБЕ­НИ - НЕБЕТО И ЗЕМЯТА - В ОБЩИЯ ЛЮБОВЕН ЕКСТАЗ!! От този екстаз вилнее ураганът. Дъжд, мълнии и гръм!

Представете си го! Спомнете си звуците на бу­рята, помъчете се да ги чуете сега. Светкавица за миг разтваря прозорец към съседния удивителен свят и виждате ясни картини.

Представете си, че сте в небето сред бушу­ващата стихия и поемате в себе си силата на мъл­нията...

Дъждът измива от вас всичко остаряло и ви изпълва с пролетна свежест и чистота. Разперили в полет ръце и крака, поемате в себе си вълшебната сила на стихията: бушуващия ураган на любовта, ура­гана на съзиданието, урагана на творението, дълго­очакваната чистота, дългоочакваната бодрост, све­жест, лекота, щедрост, доброта!...

Всяко косъмче, всяка клетчица, всяко капилярче натрупва тази мощ, нарастваща вълна след вълна.

Запомнете вътрешното усещане за Свобода! Запомнете го! В този въображаем полет попийте всичко онова, което смятате съвършено!

Браво на вас, браво! Фантазирайте и запом­няйте! Виждате се съвършен!... Още... Добавяме щри­хи като гениални художници!

Продължаваме да фантазираме! Представете си, че се връщате в къщичката си. Стихията остава някъде далеч. Спускате се пред входа. Създайте усе­щанията, създайте чувството! Мислено влизате в къщата, спирате пред огледалото. Виждате се силен, млад, здрав човек с всевиждащи очи. Порадвайте се!

 



Тагове:   сряда,   медитация,


Гласувай:
5



1. malkiatprintz - Умението да се фантазира е страх...
25.02.2010 07:04
Умението да се фантазира е страхотно, Виктория. Не знам защо се сетих за притчата за царя, който поръчал да му нарисуват картина, която най-пълно да изобразява покоя. Събрали се художници и... то не било тучни поля, заснежени върхове над цветни поляни, изгреви, залези и т.н., но царят избрал за печеливша една мрачна картина на един скалист зъбер, брулен от яростна буря, където в една цепнатина имало малко гнездо, в което една птица спокойно пощела малките си. "Това е спокойствието – рекъл царят – да запазиш своя мр даже и при големи бури".
Хубав ден, Виктория :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545719
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697