Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 09:48 - Обезличаване
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 1296 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 19.03.2010 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image
 

Училище по щастие

Виктория Леви-Реувен

Треньор по щастие

victoriacoach@gmail.com

 

 

 

"Щастието е преди всичко състояние на духа. То е различен начин да погледнем на света. То идва при нас само ако страстно сме го пожелали, съгласно закона за привличането и хармонията, който управлява света." / Дугпа Ринпоче/

 

 



Или "Всеки може да прави с мен каквото си поиска".

А наистина ли е така?

Колко пъти сте се чувствали така? Обзети от отчаяние, обреченост, безличност, прозрачност, несъществуване, нямане, неприсъствие, нечия собственост, безволево, празно пространство? НУЛА! Или още по-точно – въздуха в дупката на нулата! Дупката във въдуха. Нищото! Имате чувството, че всеки един има правото за прави с вас каквото си поиска, а вие на всичкото отгоре нямате никакво право  и да се оплаквате. Трябва само да се съгласявате и мълчаливо да търпите.

Познато? Това е накратко казано "робско съзнание", съзнание на човек лишен от всякави права, О-Б-Е-З-Л-И-Ч-Е-Н!!!!

И това го правят с нас още в ранна възраст, възпитават ни в подчинение, добродушие, съгласие, отстъпки, съобразяване, да "влизаш в положението" на другия, да се поставяш на негово място и т.н. Пречупват ни характера, ината, волята. Аз аз казвам – прочупват ни егото.Пречупват ни способността да изказваме свободно това, което искаме, да изразяваме свободно своята воля, своята свободна воля.

Мислете за другите. Чудесно! А ние самите! Къде оставаме ние?Там на опашката... след всички други ...след милионите....милиардите други, които съществуват по света...

Нали разбирате, че с тези темпове на увеличаване на населението на земята, на "другите" (защото всички, които не съм "аз" са "други") нашият ред да обърнем внимание на себе си, няма да дойде никога. Никога няма да се доредим на опашката за себе си...

И с право се чувстваме отчаяни, обречени...защото никога няма да успеем да стигнем до себе си, защото винаги от някъде ще изкочи някой "друг", който ще е преди нас на опашката по важност. Защото другите са по-важни за нас, от самите нас. Защото да си важен за себе си, да обръщаш внимание на себе си, да се поставяш с предимство пред себе си, на първо място на опашката, са ни казвали, че е егоизъм. "Егоизъм? Страшна дума. Ужас! Не! аз не съм такъв. Аз не съм егоист, аз съм готов да остъпя всичко на всички, на всеки друг, който не съм аз, няма значение, само да не ме наричат егоист, защото това е страшна обида. Учили са ме, че да си егоист е най-страшното нещо на света. По-добре така, по-добре да съм последен на реда си до себе си, по-добре никой да не се съобразява с мен, да не ме забелязва, но да не ме нарича егоист. Да не ме обвиняват, че имам его. Казвали са ми, че е страшно да имам его."

А кой ни го е казвал? И какво е его всъщност? Кой ли ще ни обясни? Тези същите, които се грижат така добре за себе си, които напредват за наша сметка, които се ползват от всички права и блага, те ли ще ни обясняват какво е его? Тези, които карат на мотото "Дайте да дадеме".

Не, мили мои дами и господа. Егото  е нещо здраво, нещо наше лично, това е нашата истинска същност, това е нашето АЗ, Аз-зът, вътрешния, външния Аз.

И не слушайте никого, който и казва "Остъпи", "Безропотно приеми", "Замълчи", "Откажи се", "Не бъди егоист". Защото така вие винаги ще си останете на края на опашката, а те, същите които са ви учили на това, които са ви обвинявали в "егоизъм" си напредват славно по пътеката за блага, докато вие лишавайки себе си от себе си и от собственото си аз и се ОБЕЗЛИЧАВАТЕ!



Тагове:   обезличаване,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. obichzadeca - Zdrawej
21.03.2010 17:08
Tozi posting ni uchi dokolkoto shwastam na neprimirimost ,na nepodchinenie.A kato si slugitel ili rabotnik njakude towa suwsem njama da ti pomogne,naj -mnogo da ostanesch bez rabota.Ot druga strana puk se prevrustame v bezropotni ovce.Tozi vupros e stojal vinagi pred chovechestvoto v trudnite za nego godini.Ili moge bi tvoja posting zove kum edno ne chak dotam konfliktno otstojavane na naschite cennosti.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545667
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697