Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 17:06 - Споделено с вас:
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 1865 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 27.04.2010 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

" БЯХ една самонаказваща се жена, потънала в самосъжаление и безпътица.Най- близката ми приятелка
от години чете езотерична литература.Опитваше се да ми помогне с препоръки за четива,а отговора ми неизменно беше-не ме занимавай с глупости!Незнайно защо/а може би подсъзнателно съвсем знайно и обяснимо/се вслушах в препоръката й да пиша на Виктория/адреса й взех от статия за нея в списание "Жената днес"/.Това писмо започна да променя живота ми!Виктория стана мой треньор,компас в безориентира ми в житеиския океан.Никога не ме упрекна или осъди !
С нея бях АЗ, започна процес на САМООБИКВАНЕ,повярвайте чувството е невероятно,а последиците толкова ползотворни.С приятна възбуда очаквах следващата ни среща.Подредих, според мен непоправимо,развалени отношения с много близки хора.Чувствам се герой,аз съм смела жена,къщовница,която подрежда разхвърлените кътчета в душата си.Вече съм на път,а това е прекрасно.Скоро бях на сватба-запитах се какво ни кара да танцуваме ЗАЕДНО!?Може би е проява на вселенската любов,която е заложена у всеки-като при птиците,летят на ята!Защо!?И има птици- вод
 ачи.Така е и при хората.Нека живеем като ятата и да се доверим на водачи като Виктория.
Поздравявам я за инициативата за откриване на Училище по щастие и в България.С радост бих помогнала за популяризирането му и в провинциалния град,в които живея.Нека направим света по добър.Синусите и косинусите ,учени в училище едва ли са от полза за повечето от нас,но това училище наистина подобрява живота и здравето ни!

P.S.По повод на четени в блога на Виктория изказвания за нея от рода на -"захаросани писания","на всяка манджа мерудия" и т.н.,искам да кажа,че точно тези хора са най-подходящите потенциални ученици в това ново училище на 21 век.Нека се обичаме ХОРА!"
С. от провинциален град

*****

С учителката по щастие Виктория комуникирам от около година. През това време в нейно лице имах насреща си човек, който е безусловно на моя страна - откровена, пряма и безкрайно отзивчива. Желанието й да ми помогне в тресавището от проблеми, в които година след година затъвах все повече и повече, бе искрено и приятелско. За всеки мой проблем чувах отсреща си идеи и предложения, които може да даде само човек, приел за своя мисия да отваря очите на хората за красивото, положителното и оптимистичното. Уверих се, че Виктория е личност с огромен интелект и огромен потенциал да насочва хората по верните пътища към освобождението от тревогите и несполуките, без да прилича на баналните псевдоучители и морализатори. Имах и имам привилегията да общувам с Виктория и абсолютно искрено бих препоръчал на всеки човек, усещащ безизходица около себе си, да се докосне до мъдростта и благотворното влияние на тази тъй очарователна личност.

 

Един истински възхитен от Виктория клиент от София.

***

ЩАСТИЕТО Е ВЪЗМОЖНО И НА ПРАКТИКА!

 

Вярвам, че нищо в живота не е случайно. Както не бе случайна и срещата ми с теб, Виктория. Преди да се запознаем вярвах, че животът е това, което ти се случва, докато ти си правиш други планове. Вярвах, че да помагаш на хората е свещен дълг едва ли не. И, живееки така, изгубих пътя към себе си. Изчетох много книги за себепознанието, много психологическа литература, но всичко си остана в книгите. На теория бях отличничка, но в практиката не се получаваше така, както пишеше в книгите.

Чувствах се изхабена, изморена.... Не планирах нищо, за да не би да ми се случи нещо непредвидено. Обстоятелствата бяха по-силни от мен, служеха ми за оправдание, когато нещата не вървяха така, както на мен ми се искаше.

Но ти, Виктория, ме научи, че докато вярвам в тази максима, че животът е това, което ми се случва, докато си правя други планове, неминуемо винаги ще има някое обстоятелство, което да застане на пътя ми и да обърка нещата. Дори имахме няколко провалени срещи заради обстоятелствата.

Ти, Виктория, ми помогна да разбера коя всъщност съм аз. Помогна ми да намеря отново пътя към себе си, да разбера какво точно искам.

Ти, скъпа ми Виктория, ме научи, че щастието е състояние на духа. Щастието не се измерва в материални притежания. Защото, дори и да имаме всички онези материални блага, за които си мечтаем, пак можем да сме нещастни.

Благодарение на теб, Виктория, се научих, че е хубаво човек да поставя граници във взаимоотношенията с околните. Така лично аз се чувствам по-спокойна. А преди се раздавах до безкрайност, мислех си, че помагам на хората. Но вече се научих да не правя непоискано добро.

С това писмо искам да изкажа благодарността си за промяната, която стана в живота ми.

Вече смело си правя планове за бъдещето, имам още по-големи мечти, поставих граници там, където никога не е имало и сега се чувствам отлично. Радвам се на най-малките и дребни наглед неща – на слънцето, на дъжда, на децата ми, защото няма още дълго да са деца.

Щастлива съм заради това, че се преоткрих и преоткривам света около себе си.

Бих искала да кажа и на другите

Мили хора,

Ако сте изгубили пътя към себе си, ако обстоятелствата в живота ви ви пречат да осъществите мечтите си посетете УЧИЛИЩЕ ЗА ЩАСТИЕ!

 

Д. от един морски град


 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Искам да попитам Вие всички които ...
30.04.2010 19:01
Искам да попитам Вие всички които сте доволни от Виктория сте анонимни.Мари
цитирай
2. victoriavselena - Ще ви отговоря Мари
30.04.2010 20:09
едно от условията, които са упоменати в споразумението, които аз подписвам с моите клиенти е пълна дискретност.Защото аз смятам, че само така човек може да се почувства 100% сигурен и защитен и може да се разкрие до край.
Дикретността е част от моята професионална етика.
Написаното тук е по моя молба, с която се обърнах към клиентите си, ако пожелаят да споделят своите преживявания с читателите на блог, при условие, че аз ще спазя своето задължение за дискретност.
Целта на моята молба бе да запозная все повече хора с възможностите на тренинга и резултатите, които се постигат при тренировки.
Ако вие, Мари започнете да се тренирате при мен, ще спазя същата абсолютна дискретност.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545423
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697