Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2008 13:12 - Искам да съм в "Избрани"
Автор: victoriavselena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2730 Коментари: 13 Гласове:
0



Чисто, пряко и без манипулации - Моля да ме публикувате сред "Избрани", за да мога да окажа по-голяма Влияние върху света и да спомогна да бъде по-красив и добър. 
Добре. Вярвам, че се съгласихте с мен, че манипулациите са неприятно нещо и те ни развалят настроението. Не искаме да бъдем манипулирани,  да кажем, че не искаме и да манипулираме някого. Но какво да правим тогава, когато някой прави нещо, с което ние не сме, ама съвсем не сме съгласни?

Първо е хубаво да разберем дали той нарушава нашите интереси и изобщо дали си заслужава да го приемем лично. И ако е така? Пак имаме избор каква реакция да изберем:

-          Да си замълчим. Да преглътнем. Да забравим или да продължим нататък.

-          Да замълчим, преглънем, да запомним, да се обидим, да се ядем отвътре, да се гневим и да трупаме болести и да гледаме на криво целия свят.

-          Да се разсърдим и развикаме, да се скараме и обидим другия и да гледаме на криво целия свят.

-          Да кажем, да реагираме своевремено, свободно, спокойно с пълното съзнание, че е наше право да защитаваме интиресите си и всичко останало в собственото си пространство.

Добре, това е ясно, но какво право имаме да се намесваме в нещо, което не нарушава нашите интереси и не ни засяга пряко?

Ако приемем, че във Вселената всичко е обединено в една сложна и единна система, то тогава всичко, което става в нея ни касае и нас (Ефекта на пеперудата).Точно както това става в нашето тяло – всяка една клетка има своя специфична функция, но тя е и част от цялата система, наречена човешки организъм. Тогава какво се оказва, че няма нещо на което можем да махнем пренебрежително с ръка и да заявим „Не ми пука”?

Ние сме неразделна част от цялото човечество и като такава със своето съществяване оказваме своето влияние върху него. Аз се връщам на въпроса: Какво да правим, ако някъде по света, независимо колко близко или далечно това се случва става нещо, с което ние не сме съгласни?

-          Да загасим телевизора, да превключим програмата, да си отворим поредната биричка и да забравим.

-           Да решим, че за всяка работа си има хора и да продължим с горните дейстивия.

-          Да се поразпалим, да поговорим с този-онзи и да продъжим с горните действия.

-          Да видим какво точно в този проблем ни тревожи и притеснява и да преценим как можем да повлияем ние лично за решаването му.

Стивън Коби в книгата му за 7-те навици за ефективност пише, че имаме кръг на тревога и кръг на влияние. Обикновено кръгът ни на тревога е по-обширен от този на влияние. Има повече неща, за които се тревожим, от колкото тези, на които можем да повлияем. И това е нормалното състояние. Ако е обратното, както се случва с някои от политиците например, (те имат по-широк кръг на влияние от кръга на нещата за които наистина им пука), то става опасно за всички наоколо. Няма нужда да давам примери.

Нашата цел, пише той, е да намалим разликата в големината между двата кръга, т.е. ако има нещо които ни тревожи да не стоим безучастни настрана, а да се намесим решително и да окажем влияние със своите мисли, думи, действия.

Бях чела някъде, че болестта, която ще унищожи света не е никоя друга, а безразличието. И наистина е така. Виждаме нещо, то нарушава за миг нашия конфорт, свиваме рамене, смятайки се за безпомощни и продължаваме напред. А може би назад, в развитието си?

Ще се радвам, ако с нещо съм нарушила вашето безразличие и поне няколко от вас порярват  във силата си на влияние. Защото имате такава и тя е много, много мощна. А представяте ли си, ако се обединим?

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Е тва е !
08.10.2008 13:13
Честно прямо и открито ! :)

А темата си заслужава наистина, повече хора да се позамислят над нея ! ;)
цитирай
2. martito - постингът ти е хубав, но защо си го ...
08.10.2008 13:15
постингът ти е хубав, но защо си го публикувала пак?
цитирай
3. victoriavselena - вярвайте ми
08.10.2008 13:27
че не заеквам. Написала съм го - защото искам да бъда в Избрани. За да мога да влияя и да покажа че всеки един от нас може да повлияе за добро
цитирай
4. victoriavselena - Благодаря ви за подкрепата
08.10.2008 13:28
а Сантов каза че сме само двама. Много сме. И за това искам да стигне до многото
цитирай
5. victoriavselena - ако си напиша сама
08.10.2008 13:29
40 коментара, ще стигна ли до Горещи теми
цитирай
6. karanikolov - Какво ще стане като си в ИЗБРАНИ?
08.10.2008 13:33
Там има всякакви неща.
И дали ще ти прочетат поста 10 или 510 - като 500 само четат - ще ти бъде ли полезно?
Исус първо е бил в "ОТРЕЧЕНИ" и чак столетия след това - идеите му са били ИЗБРАНИ.
Не зная.
:)
цитирай
7. valsodar - Че как няма да стигнеш ?!
08.10.2008 13:43
Действай като Цефулена - по три благодарствени реплики на мнение и максимално на чат - може и 200 реплики на пост да стигнеш ! :)))

ПП А не е ли по-удачно да те сложим в блогрола си ? :)))
цитирай
8. victoriavselena - Благодаря ти Каранколов
08.10.2008 14:23
Прав си, умен мъж. по-добре 50, които четат и разбират, отколкото 500, които не четат и подминават. Винаги съм била за качеството, а не за количеството.
цитирай
9. victoriavselena - за Валсодар
08.10.2008 14:27
Аз наистина съм за обективност, а се оказва, че всичко се поддава на някакво компютърно програмиране и вкусове на наизвестни лица
цитирай
10. valsodar - Обективност в частна медия ??!
08.10.2008 15:01
Мно-о-о-го трудна работа.
Търси се рейтинг , по-висока посещаемост, повече потребители кликащи върху рекламните банери... комерсиалност, - какво да правиш.
Никак не е случайно , че няма подкатегория "Поезия" и добри стихове никога не са влизали в избрани.

Как мислиш, дали с нещо позитивно насочено би се предизвикал сеир ?! :))

Идеалния вариант според мен е да няма изобщо категория "Избрани" , а да се подобри дизайна на сайта - да се гласува за рейтнг на конкретен пост и да можеш да си филтрираш постинги по тематики, автори и рейтинг, ако си нямаш вече фаворити, които да следиш :)))
цитирай
11. victoriavselena - Чувствам се
08.10.2008 15:34
малко глупава и много наивна. Но все пак вярвам в своята мисия. Обясни ми въпроса със стиховете - ккаво ще стане, ако има добри стихове? Аз предложиш категория Хора или Общество или Нова епоха, защото ме вълнуват, но стихове, на кого може да пречи добра поезия, та това е храна за душите ни
цитирай
12. dialog - аз пък те харесвам
08.10.2008 15:42
и изобщо не вярвам че си глупава, просто това, което пишеш е много ново и различно от всичко, което са ни учили и възпитавали. Но аз съм сред тези, които вече са те избрали.
цитирай
13. victoriavselena - май се увеличаваме
08.10.2008 15:43
благодаря за подкрепата
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556461
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697