Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2008 23:53 - Закона на Прошката-1
Автор: victoriavselena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1269 Коментари: 3 Гласове:
1



От Алекс Зив
Има един духовен закон, който малко хора познават. Този закон премахва, той взима от теб обещания, обети, мъка, гняв, горчивина, нервност, и ти дава душевен мир, спокойствие, любов, връзка с по-висши сили.

Това е закона на прошката. Този закон прекъсва закона на причинно-следствената връзка, която в далечния изток наричат Карма. Обяснението за това е просто: Всичко, на което ти не си простил все още се намира в теб. Това на което си простил ти го освобождаваш и му даваш да и отиде от теб. Прошката е като отпушване на енергийни запушвания и неутрализирането на отрицателна енергия. И на английски прошка е Forgiving, което звучи като Forth Giving и в превод е да изпратиш нататък. Прошката е изпращане,ти изпращаш това, което те задръсва и го освобождаваш.

Всичко, което съществува на света има своя вибрация, която е енергийно движение.Ние знаем, че според закона за привличането  себеподобните се привличат. Значи, че ако твоята енергия има определена енергийна вибрация, ти ще привлечеш в живота си това, което е със същата вирационна честота.

Това, за което ти не можеш да простиш, това, което се е „вмъкнало” в теб и се е „задръстило” там, вибрира и ...така привлича подобна на себе си енергия. Енергия на задръсването, на недоволство, гняв, на лоши пожелания и помисли за другите и за себе си, противоречия и съпротива, и други отрицателни енергии.

Всичко,за което си не си простил точно като вътрешен магнит привлича отрицателни емоции и събития в живота ти. Това е и в резулат на Закона за причинно следствената връзка. Засегнатия, обидения привлича подобен на себе си, гняв привлича гняв, горчилка привлича същата. Ако съществува в тебе отрицателно чувство към някой или  нещо – това е причината. Резултатът (следствието) е изпращането на подобна енергия обратно към теб. Това, което ти излъчваш се връща към теб.Това става „подмолно”, не съзнателно и понякога, че въпреки, че на повърхността ти напредваш в живота, то под повърхността гневът към нещо или някой все още съществува, живее и ...рита.

Много пъти хората не осъзнават, че източникът на страданието им е остатъка от гняв, които са останали в тях от нещата на които не са простили в съзнанието си.Тези хора се сблъскват с препятствия и съпротива на места, където не би трябвало да има такива, защото те са вътрешни и идват навсякъде заедно с тях.Врагът се намира вътре, той се намира в това, на което не сме простили. За това, хората, които не са си простили на себе си и на другите са жертви на неприятната част на Закона за причино-следствената връзка, на отрицателната карма в живота им.

Прошката започва и свършва в нас.

Всичко, за което не си си простил те връзва и не ти дава възможност да напреднеш в живота. За да напреднеш трябва да започнеш да прощаваш и трябва да започнеш от себе си. Това не е свързано с другите и изобщо не  е свързано с външния свят.Ти прощаваш в съзнанието си и изпращаш проката навън от него. Прощаваш и изпращаш прошка.Всичко, което ти задържаш в съзнанието си във връзка с някой или нещо, стои в съзнанието ти като бариера, като отрова, горчивина, мъст, гняв  и др.

Прошката е духовно здраве, което влияе и на физическото ни и психическото ни здраве.Ежедневната прошка ни е необходима като кислород, като вода и храна.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vselena - Така е, прошката е най- висшия ху...
10.10.2008 00:22
Така е ,прошката е най- висшия хуманен подход с който оцелява човечеството.
цитирай
2. hara73 - да за да се чувстваме наистина ...
27.02.2009 20:01
свободни и да започнем на чисто , трябва да умеем да прощаваме ,дори и на себе си ...от там трябва да започваме .
цитирай
3. roy - Абсолютна истина! Все едно, че аз ...
27.02.2009 20:49
Абсолютна истина!
Все едно, че аз съм го писал.Всичко ,което чета съм го преживял и установил лично.Великолепен постинг!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555574
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697