Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2008 19:39 - Закона на Прошката-2
Автор: victoriavselena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
0



Всеки път, когато почувстваме гняв, желание за отмъщение, завист, ревност или нещо подобно трябва да го изчистим от нашия организъм. И това става чрез прошката.Точно, както ние се къпем всеки ден и се почистваме външно, трябва да си направим и вътрешен душ. Душ на прошката. Да извием и да почистим духовният си организъм от всичко, което не ни служи за наше добро.

Най-ефективният и правилен начин да направим това е веднага след като се почувстваме засегнати, след като сме почувствали, че някакво отрицателно чувство се е задействало в тялото ни и мислите ни и чувствата ни се въртят около някое събитие или думи. Точно тогава е времето да простим. Човек, който успява да прости веднага, точно когато тези чувства започват да се надигат е човек от високо духовно ниво.

Това е възможно, това е здравословно, и може да се тренираме и упражняваме да правим това.

Да простиш това не значи да излезеш глупак и наивник, т.е. да дадеш на някой или нещо, което те  е засегнало да се измъкне без да бъде наказан без да му се разсърдиш.

Истината е, че ти си глупак и наивник, само ако не простиш.

Защото главния засегнат, а може би и единствен, в цялата ситуация си ти и само ти. Има и още подзасегнати – това са хората от твоето близко обкръжение – семейството ти, приятелите ти. Защото не е приятно да бъдеш в компанията на човек, който не е в състояние на прости и пази в сърцето си желание за отмъщение. Такъв човек отравя ненужно себе си и околната среда.

Ако ти обичаш семейството си, близките си, приятелите си и човешкия живот изобщо, започни да се упражняваш да прощаваш. Запомни да изчистваш създнанието си от излишните остатъци от миналото. Освободи себе си навреме и на място в интелегентна форма от тази вътрешна тежест, която не само ти вреди сега, но влияе и на твоето бъдеще и те води към провали и неуспехи.

Прости! Прости сега! Точно в този момент.

Ако искаш да се издигнеш на високо, трябва да намалиш, да се освободиш от това, което ти тежи.До като не простиш ти напредваш в живота с огромно тегло върху раменете си и вътре в сърцето си. В момента, в който простиш, тази тежест се смъква от гърба ти и изчезва от сърцето ти.

На теб не ти трябва някой отвън за да ти прости, ти трябва да си простиш на себе си и чрез себе си на другите. Започни от разбирането, че гнева, който ти чувстваш замърсява твоето самосъзнание и боядисва неговие вибрации. Когато си представиш това, разбраш, че веднага трябва да се изпереш. Точно както правиш и с ризата си, когато се изцапала и има петно. Тогава продължаваш ли да я обличаш или не? Какво правиш тогава? Ти я пускаш в пералнята, переш, простираш и тя е като нова, чиста и с приятна миризма.

Това прошката прави и на твоето съзнание. Не чакай, не отлагай за някой определен ден от седмицата, празник или специален случай...Вкарай съзнанието си в пералнята на прошката и го извади бяло и  с ореол от светлина, меко, с приятен аромат на цветя и парфюм, с нещо чисто и ново. Ти не чакаш края на годината или на специален удобен случай за да си переш дрехите, нали? Ти го правиш почти ежедневно. Това е точната доза и за прошката в живота ти.Както не переш дрехи, които не са изцапани, така не е необходимо да прощаваш без цел и без нужда. Но кога трябва да задействаме закона за прошката? В момента, когато почувстваш влияние в чувствата в тялото и душата ти. Когато нещо е повлияло и ти го чувстваш – тогава е време за пране, това е времето за прошка.

Един от начините, който аз използвам е да разпознаеш в тялото, чувството на напрежението. Тогава с помощна на фантазията си да изпратиш в тази област на тялото или съзнанието прошка.

И ако това идва от вън, от друг човек? Трябва първо да разбереш ,че ти си този, който е му разрешил да направи това.И това идва от теб, от вътре, от засегнатото място. За това трябва да лекуваш себе си, да простиш на себе си преди всичко че си причинил тази ситуация и си бил в синхрон с нея и така си дал възможност тя да се случи.След това може да си представиш, че прегръщаш този човек, че го обичаш и разбираш, че не той е причинителя. Ти прощаваш на себе си, прощаваш му, на него и на цялата ситуация и променяш чувствота в нея на любов, благослов и добропожеляния. В момента, в който ти прощаваш и променяш енергията, ти се изкачваш над причинителите – външния и този вътре в теб, които са предизвикали настоящата  ситуация и се прощана и разделяш с нея окончателно.

Ти се изкачваш високо, високо и започваш да напредваш с лекота нагоре.

Когато чрез прошката ,ти трансформираш отрицателната енергия в любов, твоя дух се извисява, и от теб в изобилие се изливат благопожелания и благословии, които се излъчват в пространството около теб към света.

Ти се пръвръщаш в благословен човек, човек живееш в благоденствие,   в изобилие от любов.

Това е закона на прошката.

Алекс Зив

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556214
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697