Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2009 18:51 - Цитатът днес - 22.02.09
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
0



Благодарността - пътеката към истинската любов Благодарността и любовта са тясно свързани. Когато изпитвате благодарност от дълбините на своето същество, у вас може да има само любов, нищо друго. Първата стъпка към истинската любов е чувството на благодарност. Докато съществува недоволство във вашата система, не може да изпитвате истинска любов. Благодарността и любовта вървят ръка за ръка.
Хората ми казват : "Свамиджи, обичам целия свят. Аз не бих навредил и на малка мравка ... "

Защо искате да заблуждавате себе си, като твърдите такива неща? Можете ли да обичате ближния си от все сърце? Аз ви казвам: Лесно е за хората да казват неща като „обичам целия свят”, защото няма да трябва да правят нищо материално, за да го докажат!
Те могат да продължат да казват че обичат и ще си останат там кадето са! Те не трябва да правят нещо специално, за да го покажат. Светът е в края на краищата е нещо много неопределено и абстрактно. То няма ясни очертания.

Но когато кажеш, че обичаш ближния си, проблемът започва! Трябва да го срещаш всеки ден. Трябва да го показваш чрез действията си, че да го докажеш. И това се превръща в проблем!

И как може да се чувстваш страхотно като не вредиш даже и на мравка? Дали мравка може да ограби имота ви или личността ви? Дали тя може да е тест за вашата истинска любов? Тя дори е трудно забележима, а вие говорите за нея. Звучи смешно, не е ли така? Твърдейки, че не бихте навредили дори на мравка вие си запазвате всички вратички, за да избегнете истината.

Просто се опитайте да разберете едно нещо: Вашата същност е любов. Любовта е постоянна и не се губи. Всички други емоции просто да идват и си отиват, това е всичко. Вие сте уловени в мисленето, че всички други емоции са истински, и че те биха могли да унищожат любовта. Любовта никога не може да бъде унищожена. Ако любовта можеше да бъде унищожена, това щеше да стане много отдавна.

Също така, когато вие наистина обичате, противоположните емоции не могат да проникнат във вас. Те просто ще бъдат изключени. Когато има ярка светлина в една стая, може ли да внесете мрак в нея? Не! Само когато прикриете светлината мрака може да нахлуе. По същия начин, само когато истинската любов не се е изразила във вас има място за други емоции. Когато сте изпълнени с любов, няма начин друга емоцията може да влезе.
http://nithyananda.blog.bg/viewpost.php?id=285388



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556631
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697