Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2009 19:39 - Коя е жената ...?-продължение
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1150 Коментари: 2 Гласове:
0



В периода на Пазарна икономика, в който се намираме сега,  се отличавас чести промени и нестабилност. Това ни предизвиква да правим непрекъснато избори и вземаме бързи решения. В семейният живот статуса на жената също се промени и тя се превърна в равностойна при взимането на решенията. Съвременната жена е самостоятелна, независима, силна и решителна. И какво я превърна в такава? Това, че за сравнително кратък период тя зае сериозни и равностойни позици във всички области на живота. Тя направи своя избор.

Но аз се връщам на моя въпрос "Коя е тя в своя собствен живот? И има ли място за нея в него?" За съжаление при тази прекалена заетост и едновремено изпълнение на няколко значителни роли в живота си, жената днес заплаща висока цена. Лишава се от семейство или деца в името на кариерата, или обратно от напредък в кариерата в името на децата и  семейството, от удобно жилище в името на живот в големия град с цел осигуряване на прехрана, увеличи се значително броят на самотните майки, разведени жени, лишили се от съпруг в името на... и аз незнам какво.

Животът е наниз от решения и избори и това, което сме ние днес е резултат от решения и избори, които сме направили в миналото си и това, което ще сме в бъдеще ще бъде повлияно от решенията и изборите, които правим днес. Съзнателно ли не, ние всеки миг от живота си правим избори и взимаме решения. Да не решаваш или да оставиш друг да реши вместо теб също е  решение. Да не избираш или да отложиш избора си, също е избор.

Осъзнавайки това и връщайки се назад в моето минало, аз видях какъв е резултатът от това, че аз не бях в състояние на вземам самостоятелно, навреме и на място решения, които да са ефективни и полезни лично за мен. Обикновенно това ми отнемаше повече от времето, с което разполагах и аз се сещах как да постъпя "след това". Прекарвах часове в колебания или събиране на мнения, които често ме объркваха още повече. Видях шансовете, които съм пропуснала, само защото не съм реагирала на време и на място. И... реших да се заема с разработването на индивидуални методи за взимане на решения и правене на избори, които да са ефективни за всеки един от нас и да водят до желаните от нас резултати. Което от своя страна води до постигане на целите ни  по лек и приятен начин без да се налага да правим компромиси със себе си, със своите морални ценности.

Който търси, намира. И аз намерих, изучих и днес практикувам своята нова професия – Life coaching. Тя е доста разпросранена в западните страните и най-вече в САЩ. В какво се състои? Идеята е дошла от спорта – за да постигнеш желания резултат и успех си наемаш  треньор – и се е разпространила във всички области на живота. Трениращият избира своята цел (или цели) и заедно със своя треньор търси пътя за постигането й по-ефективния, лек и приятен за него начин, съобразен с лични му качества, особености, желания, ценности. Изработване на индивидуална техника за вземане на решения  и избори и практикуването й, т.е. развиване на мускула за решения и избори на всички нива и във всички области на живота чрез тренировки, е процес, чрез който сравнително бързо се постигат желаните резултати по удобен, лек и ефективен начин без необходимостта от "жертви", лишения, борби, войни.

С личната си формула за успех  всяка една от нас, може да бъде това, което поиска, да изглежда както поиска, да постигне това, което иска, да притежава това, което пожелае и то по пътя на удоволствието, любовта, смеха, забавлението, удовлетворението, реализацията, радостта и щастието.

Полага ни се. На всяка една от нас.

Направете своя избор. Изберете своя живот.

 Victoria – направете своя избор




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. priqtel12 - Да, наистина ни се полага.
10.03.2009 21:16
И трябва да направим своя избор.За да усетим онова вътрешно удовлетворение, без което животът ни не е пълен. Поздрави!!!
цитирай
2. анонимен - направете своя избор...
25.03.2009 21:14
без да се заблуждавате. В крайна сметка ще откриете, че животът ви избира. Ама първо трябва да платите заблуждението ви от личната метода на заблуда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556029
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697