Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2009 18:47 - Вниманието е енергия
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5220 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2009 20:33


Ние имаме нужда от внимание, защото имаме нужда от енергия. За жалост от малки, когато не получаваме достатъчно внимание от близките си се принуждаваме да правим манипулации и тогава или правим някаква беля или се разболяваме. Опитът ни е научил, че това е един от начините за ги накараме да ни обърнат внимание. Понеже действа безотказно продлъжаваме да използваме този модел през целия си живот.
Ето нещо интересно, което прочетох и препоръчвам:

Ние трябва да разберем една тайна: вниманието е енергия! Затова се чувстваме така добре, когато някой ни обръща внимание. Когато ни се обръща внимание, когато някой ни отделя време, когато някой се грижи за нас, ние се чувстваме така добре. Даже  ликуваме.
 
Виждаме как политиците постоянно изглеждат енергични. Знаете ли защо? Навсякъде им се обръща внимание. Хиляди и хиляди хора слушат речите им. Знаем, че ако тълпата е по-голяма, нейният глас е по-силен. Това е така, защото вниманието създава енергия.
 
Ако ни се обръща внимание, ние се чувстваме енергични. Чувстваме се живи. Вниманието е енергия! Когато не живеем вътре в тялото си, когато не му обръщаме внимание, усещаме, че то сякаш се смачква. Тялото ни в действителност се свива. То просто ви моли „обърни ми малко внимание!". Тази молба на тялото се нарича болка. Болката е нищо друго освен искането на тялото да му се обърне внимание, искане за нашето присъствие. Тялото ни иска да се погрижим за него.
 
Защо тялото го прави? Ние постоянно живеем извън тялото си. То е тук, но ние сме някъде другаде. То е в къщата, но ума ни вече е в офиса. Когато сме в офиса, тялото е у дома. Ако постоянно живеем извън тялото, то ще остане без внимание.
 
Казвам на хората, че когато са на курорт мислейки за работата, те наричат това ваканция. Когато са на на работа, фантазирайки за пътешествия, го наричат работа. И двете причиняват страдание. Това страдание е начинът, по който тялото ни привлича внимание към себе си. Тази болка от страданието е начинът, по който то извиква вниманието ни, когато не се грижим за него, както трябва. Нека да разберем нещо - болката е само и единствено, липса на осъзнаване.
Ако не живеем сега, тук, нашето тяло не получава грижи. Нашето тяло няма да получи вниманието от Съществото ни. Когато отдадем вниманието си ще видим, че страданието просто изчезва. Когато не живеем истинския живот, ние ще живеем единствено с причини. Умът ще е по един начин, тялото по друг. И когато не живеем истински, ние създаваме ново поле на енергия около нас, наречено тяло на болката.
 
Разберете, че ако постоянно живеем в миналото си или в бъдещето, ние не присъстваме вътре в нашата система. Когато не присъстваме, потокът от енергия вътре в нас не тече правилно и пълноценно. Бъдете в настоящето, блаженни и освободени от болка. Това е просветлено състояние.
      http://nithyananda.blog.bg/viewpost.php?id=314021
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kaksiika - прочетох и отдадох енергия
29.03.2009 19:09
прочетох и отдадох енергия
цитирай
2. myrain - Съгласна съм с теб
29.03.2009 19:16
но понякога колкото и да искаме не можем да живеем тук и сега, говоря за себе си, усещам дискомфорта от това, не ми е хубаво така, защото осъзнавам разминаването между тяло и ум и се опитвам да вляза в релси , но ми е трудно
цитирай
3. victoriavselena - до kaksiika
29.03.2009 20:07
Помислих за теб и ти изпратих любов - най-красивата енергия.
цитирай
4. victoriavselena - до myrain
29.03.2009 20:10
ние се стремим към това - хармония между тяло, душа и съзнание. Всеки път, когато мисълта ни "литне" на някъде ние се разделяме мислено от тялото си. Ако искаш да тренираш за "Тук и сега" можеш да правиш медитации. Просто седни удобно и се съсредоточи в дишането си. Има много литература по въпроса, но ако искаш мога да ти обясня по-подробно.
цитирай
5. myrain - :) мисля че ще ми помогне
29.03.2009 20:50
преди няколко месеца, точно когато настъпи тази промяна в мен, се запознах неочаквано с една жена която се занимава и интересува от индийската култура и мисля че не е случайно.
имаш ли представа какво предсталява трансциденталнта медитация
цитирай
6. malkiatprintz - Напълно съгласен, особено в заб...
30.03.2009 12:38
Напълно съгласен, особено в забързаното ни всекидневие, когато куп неща ни отвличат и окупират вниманието ни извън "тук и сега".
цитирай
7. victoriavselena - има още нещо допълнително
30.03.2009 12:55
за ПРИЗИВИТЕ ЗА ВНИМАНИЕ. Това което казваш за забързаното ни ежедневие ми напомни за лекцията за Как са се караме правилно? - Там лекторът спомена, че съпругът или съпругата от време на време подават сигнал молещ внимание и ако ние обърнем внимание на този сигнал и отговорим, то тогава броят на скандалите спада значително.
Същото важи за отношенията родители-деца. Децата ни изпращат леки сигнали за "Имам нужда то внимание" и ако ние ги възпроемем и отговорим то това засилва дори имунната им система, да не говорим да доброто самочувствие.
Например детето идва при нас с рисунката си, а ние го отпращаме с думите "Не сега, нямам време за тебе". След няколко такива отговора то ще стане боязливо, несигурно и ...болнаво. Тогава веднага ще намерите време за него. Моля ви, много ви моля, обръщайте внимание на децата си, енергията което се изисква да му се усмихнете и погалите, да му кажете че е чудесен и красив, че го обичате е много по-малка от тази коят отделяте когато са болни.
цитирай
8. victoriavselena - До myrain
30.03.2009 12:57
няма значение как се казва една медитация, важно е да се практикува. Всеки източник дава различин имена на процесите, но в основата си са едно и също. С времето си ще намериш това което ти подхожда лично на теб.
цитирай
9. victoriavselena - До принца
30.03.2009 13:00
скоро ще намиша нещо ново за тук е сега. Но е хубаво да си ги спомняме и да се връщаме към тях. Нашето съзнание има склоността да бяга и да се разпилява, а нашата роля е да го връщаме и да се концентрираме. Успехите се постигат с тренировки.
цитирай
10. oligarh - вниманието е енергия, любовта е ...
11.04.2009 19:06
вниманието е енергия,любовта е енергия,омразата е енергия,завистта е енергия,уважението е енергия,настроението е енергия.....и бог е енергия-всичко е енергия,за това ако искаме да сме добре/весели,щасливи,забавни,ведри..../трябва много внимателно да подбираме приятели,компаниѝ и събеседници,защото с позитивната енергия човек се чуства добре а не когато е зареден с негативна.успех и дано твоита енерия да е винаги позитивна-и тази която отделяш и тази която приемаш
цитирай
11. victoriavselena - благодаря за пожеланието
11.04.2009 19:59
но кой ако не ние самите не решаваме в каква среда да бъдем. И не само това, каквито сме ние, такива хора привличаме към себе си, по закона на привличането. Така, че отново отговорността и промяната започна от нас самите.
цитирай
12. анонимен - PwTfkMZFv
24.05.2011 06:02
Fell out of bed felenig down. This has brightened my day!
цитирай
13. анонимен - qcCdCRAkty
24.05.2011 11:58
You have shed a ray of sunshine into the forum. Tahnks!
цитирай
14. анонимен - LmDYYIYJAVIKwMkE
24.05.2011 15:04
jf2u0F <a href="http://duywlsxtmqnv.com/">duywlsxtmqnv</a>
цитирай
15. анонимен - PhPKvrTnzpqwYXIwGsM
24.05.2011 15:21
djFZWM <a href="http://xvjrkcfjixnc.com/">xvjrkcfjixnc</a>
цитирай
16. анонимен - mnfygzQoECkkmVpws
24.05.2011 16:56
TYVM you've svoled all my problems
цитирай
17. анонимен - sLayBTLQfPM
25.05.2011 13:48
O04EbZ <a href="http://qpykambjcszd.com/">qpykambjcszd</a>
цитирай
18. анонимен - tFYXWXxxcNhGt
25.05.2011 17:51
UUTWJy , [url=http://bgxanybrbiop.com/]bgxanybrbiop[/url], [link=http://jqtkqgtdotpd.com/]jqtkqgtdotpd[/link], http://nccjynkznijw.com/
цитирай
19. анонимен - asXnoqgxjkJCabOqA
25.05.2011 18:29
gj9ktw , [url=http://xnbaqabnkiok.com/]xnbaqabnkiok[/url], [link=http://azyexueokkps.com/]azyexueokkps[/link], http://zpwpelqoidvx.com/
цитирай
20. анонимен - OIjJptYNQxNxrH
25.05.2011 19:23
vegM67 , [url=http://obbvckwbbhfb.com/]obbvckwbbhfb[/url], [link=http://ctyijgbmrzpw.com/]ctyijgbmrzpw[/link], http://zftnfybtnuek.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2552821
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697