Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 09:19 - Любов в действие- танц
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2192 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 13.07.2009 14:13


Откъсна се от ъгъла и тъмнината и излезе плавно и леко на сцената. Но там внезапно снопа на светлината я обгърна и превзе. Обхвана я цялата, прегърна я внезано и я заключи. Тялото й се съпротивляваше, дърпаше, пречупваше се, тичаше, бягаше, стремеше се към миналото, към тъмното, там където отново щеше да бъде сама и свободна. Но снопа на светлината я беше завладял. Цялата. Към него се прибави и музиката. В пълен синхрон със светлината, тя се включи към нея и овладяваше тялото й, движейки я по сцената с  рязки движения, сменяйки често ритъма и посоката. Жената искаше да се измъкне, но те я следваха плътно и я държаха здраво в прегръдките си. Задвижваха я във всички посоки, хвърляха я на високо, мятаха я в различни пози, увеличаваха все повече темпото.Непрежението беше огромно. Сърцето на публиката биеше като пред пръсване...

И тогава настъпи миг тишина. Тя остана просната и безсилна на пода. Светлината леко омекна, но все още беше нащрек и покриваше плътно умореното й тяло. Нямаше никакво намерение да я освобождава от хватката си. Младата жена, облечена в бяло излеглеждаше предала се. Нямаше много шансове със своето  дребно, слабо тяло. Беше загубила борбата. Беше паднала в плен на светлината и музиката. Беше им позволила да я овладеят и превземат. Цялата. Те бяха новите господари на сцената и на съдбата й, а тя само тяхна робиня. Публиката стоеше занемяла и наскърбена. Още едно победено същество.

Но тогава, тя пое дълбоко дъх, вдигна рязко глава и нещо в нея коренно се преобрази. Тя излезе от образа на малко плахо момиче и само с едно движение се вмъкна в кожата на мощна страстна жена. С остър замах разкъса светлината и я разпръсна по цялата сцена. Звуците на музиката също се разпиляха. Беше един красив миг на освобождаване. Раждането на нещо ново. Светлината се разля по цялото околно пространство в различни отенъци и цветове. Музиката й пригласяше. Имаше нещо толкова красиво и празнично в цялата тази картина. Младата жена, светлината и музиката, приключили борбата помежду си, навлязоха в един прекрасен синхрон и така прегърнати заедно израсваха пред очите на публиката. Те излязоха извън границите на сцената и обхванаха цялата зала. Мощна вълна обхвана зрителите и ги надигна от столовете. Вече нищо не беше същото. Въздухът бе наситен със страст, любов, звуци и кристална светлина.

Това бе възтъжествуване на свободата. Движенията на слабото й тяло станаха страстно-плавни, гъвкаво-мощни. Бяха милващи и водещи. Музиката и светлината бяха покорени. Смирени, но и верни те я следваха във всяко едно от движенията й. Тази малка нежна жена успя да ги подчини на волята си. Сега те й служеха вярно и запълваха плътно цялото й пространство. Въздухът в залата бе станал плътен и нажежен. Цветовете и звуците предаваха вибрациите на нейното тяло разпространявайки ги и  до най-последните редове. Изпълвайки публиката с такава страст, мощ и любов, те я издигаха все по-нависоко до точката на пълното им сливане.  Танцът стигна връхната си точка и миг след това музиката, светлината и жената замряха и се разпаднаха сред тишината. Но това бе само кратък миг, защото цялата зала  скочи на крака и се взриви в ръкопляскания.

Една жена, едно слабо тяло пълно с дух,  страст, любов и сила, която успя да покори и да поведе след себе си звуците, светлината и хората, да ги слее и да ги доведе до пълна екстаза. Чудото на една любов в действие.

13.07.2009
©Victoria

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamas - !!!
13.07.2009 11:00
Настръхнах докато четях текста...
Поздравления!
цитирай
2. kass - victoriavselena
13.07.2009 13:02
Чудесно е, с много жар и страст в него...
Поздравления...
цитирай
3. victoriavselena - благодаря ви момичета
13.07.2009 14:05
не зная от къде роди този разказ, но сигурно във всяка една от нас има една "слаба" жена, която е готова да се предаде за да победи и доведе всички около нея до естаз.
цитирай
4. victoriavselena - какво намерих
13.07.2009 14:05
http://www.youtube.com/watch?v=w3nQGiW9VIM&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ehasod%2Eco%2Eil%2Farticles%2FGo%5FGet%5FIt%2Ehtm&feature=player_embedded
цитирай
5. malkiatprintz - Красиво написано, Виктория
13.07.2009 15:10
Когато човек реши да се откъсне от сянката трябва добре да прецени дали и как ще подчини музиката и светлината, иначе става още по-лошо.
цитирай
6. victoriavselena - когато решиш
13.07.2009 17:00
да излезеш на яве под прожекторите е хубаво да овладееш музиката и светлината, т.е. ти да решиш какво виждаш и чуваш. Чудесно си го разбрал, принце
цитирай
7. romanov - Страхотно е!
14.07.2009 08:03
Поздравявам те!
цитирай
8. victoriavselena - благодаря,
14.07.2009 08:19
и за много харесвам твоите "грапави" разкази.
цитирай
9. анонимен - Браво!
14.07.2009 20:00
Страхотен разказ! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556631
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697