Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2009 17:40 - ВЪТРЕШНО ВИЖДАНЕ ЗА БЪДЕЩЕТО
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1682 Коментари: 5 Гласове:
2



от поредицата

Джобен пътеводител към деветте откровения

"Селестинското пророчество",

Джеймс Редфийлд


 

Какво бъдеще ще си създадем ние, хората, зависи само от нашия избор. Можем да се обърнем към вътрешното си духовно наследство и да осмислим живота си, като открием кои сме и накъде сме се отправили, а можем също така и да се самозатворим в страховите си видения.

Учените предупреждават ежедневно, че човешкото общество не може да продължи да се развива в настоящата безпросветна посока, че обичайните за нас подходи към нещата ще ни доведат в крайна сметка до пренаселеност на планетата, унищожение на екосистемите, отравяне на нашата физика и катастрофална промяна на климата. Науката предрича поредица от мощни земетресения и повишена вулканична активност. В същото време икономическата разруха и ограничените правителствени бюджети ще дадат тласък за повишаване на агресията, престъпността и алиенацията.

 Ала в същото време зад тези очаквания на най-лошото има все по-нарастващ брой хора, които разбират, че съществува духовна алтернатива на всичко това. В известен смисъл става драматична поляризация на мнението по отношение на бъдещето и съвсем ясно се поставя въпросът:Ще се примирим ли с този апокалиптичен сценарий на бъдещето, за да се посветим в преходното настояще, или съзнателно ще приемем идеята и ще станем съучастници в създаването на едно бъдеще на любов и духовна перспектива? Имам чувството, че наближава времето, когато всеки ще трябва да даде своя отговор на този въпрос, време на голяма битка - и героите вече са налице.

край




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kass - Ще се примирим ли с този апокалип...
14.08.2009 19:24
Ще се примирим ли с този апокалиптичен сценарий на бъдещето, за да се посветим в преходното настояще, или съзнателно ще приемем идеята и ще станем съучастници в създаването на едно бъдеще на любов и духовна перспектива?

Често си задавам този въпрос и се чувствам много безсилна...
цитирай
2. victoriavselena - чувствам много безсилна
23.08.2009 00:05
Пишеш в бъдеще време - ще станем. Истината е че няма време за въпроси и колебания - трябва да решим на чия страна сме. Сега. Тук. С кои сме? Срещу себе си или със себе си?
цитирай
3. анонимен - fQrlDPbVcWXidym
24.05.2011 14:35
Fell out of bed feeling down. This has brigtehned my day!
цитирай
4. анонимен - zEgIVZYKn
25.05.2011 13:28
z0W5mU <a href="http://ntqalzmvgjrk.com/">ntqalzmvgjrk</a>
цитирай
5. анонимен - SkkugCtiKqaukgNNZIB
25.05.2011 18:42
f7v9Qb , [url=http://tijyorrprqdm.com/]tijyorrprqdm[/url], [link=http://cdcofudwcsbt.com/]cdcofudwcsbt[/link], http://tkstreqpwfkr.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555273
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697