Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2009 09:46 - Училище за щастие. Среща 4
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1279 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 30.12.2009 07:39


 


 

Училище по щастие

Виктория Леви-Реувен

Треньор по щастие

victoriacoach@gmail.com

 

 

 

"Щастието е преди всичко състояние на духа. То е различен начин да погледнем на света. То идва при нас само ако страстно сме го пожелали, съгласно закона за привличането и хармонията, който управлява света." / Дугпа Ринпоче/

 


 

Всяка седмица в продължение на лятото в събота в 10 часа сутринта в рамките на Училище по щастие ще провеждам медитация за щастие и каня всички желаещи да участват да се присъединята.

Как ще се провежда медитацията?

Всеки един от желаещите да открият и увеличат своето щастие се канят  да включат компютрите си, да влязат в блог, по желание може да си пуснат подходяща  за тях музика и да следват указанията на медитацията публикувани в блог. Като аз предварително ще изпращам текста на медитацията.

Така заедно, с обединени енергии ще успеем да допринесем за увелиичаване на положителното, на доброто в себе си, а от там и у другите. Заедно ще си запалим "звездата на щастието" и ще си я поставим на личния си небосклон. Така чрез личното си щастие ще помогнем за доброт она планетата.

Благодаря ви, че сте тук. Благодаря ви, че ви има.

Медитация -4 – Сливане с щастието. Ние сме едно.

Живецът ни поникна, ние се научихме да го съхраняваме от нежелани енергии, за го поливаме, да му се радваме и любуваме. Основата на нашето щастие е поставена – идва ред на укрепването му.

Седнете удобно, така че мисълта ви да е свободна и да не е ангажирана с тялото ви. Осигурете си пространство, което да ви подкрепя по пътя към Щастието ви. Пуснете си музика или се обгърнете с тишина, запалете си свещ или останете в тъмнина, заобиколете се с любими хора или сами със себе си. Всеки може да си осигури най-добрите условия за себе си и за своето Щастие. 

Затворете очи и поемете дъбоко въздух. Така, че той да изпълни цялата ви коремна област. Издишайте през носа. И отново...., и още веднъж...и така пет-шест пъти.... докато усетите че ви обзема спокойствие, пълно блаженно спокойствие и то залива цялото ви същество ....изпълва всяка клетка на тялото ви. Вие се носите над пространството .... леки .... приятно отспуснати .... леко усмихнати .... наслаждавайки се на това, което е около вас, на това, което е във вас.... Изпълнени сте с наслада, спокойствие, светлина и леко трепкащо вълнение. Околното пространство е изпълнено с умиротворение и наситено с любов.

Дишайте дълбоко, ритмично, спокойно.

Помолете Вселената да ви благослови по пътя към своето Щастие и се изпълнете с любов и благодарност към нея и към себе си, към света около себе си.

Представете си вашето зрънце щастие. То е там, по средата на вашата градина. Полегнало върху пластовете земя, попива с всичките си клетки от нейните жизнени сокове. Вашето зрънце е пораснало, отворено и открито да приеме от енергията и любовта на майката Земя. Тя го храни и закриля. Там то е сигурно и защитено. В основата вашето зрънце е кухо. Представете си, че навлизате в него. Влезте в кухината и се настанете удобно. Вие сте в центъра на вашето щастие, в самото му сърце. Вашето щастие ви допусна в сърцето си, а сега е ваш ред да  допуснете щастието в своето сърце. Да го приемете и обикнете.

Представете си как се сливате с него и започвате да растете, да пониквате, да отстранявате бучките пръст, които препречват пътя ви... нищо не може да застане на пътя на вашето щастие, защото когато ние сме в сърцето на щастието и щастието е нашето сърце, когато сме сляти ние сме изпълнени с мощната сила на любовта и ние успяваме да преодолеем всички препятствия с лекота и удоволствие...

Така запазили щастието в сърцето си развижете леко пръсти, ръце, крака, тяло и се върнете съм вашата действителност...

Да бъде... Бъдете щастливи....

В течение на седмицата поливайте всекиневно своето щастие... Подарявайте му по няколко минути всеки ден за да го полеете изобилно с любов, радост, жизненост и благодарност.

До нови срещи в другата събота в 10 часа....

Обичам ви

Виктория Вселена

 

 

 






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dialog - добро училище е това
15.08.2009 10:26
Благодаря Виктория. Благодаря ти за тренировките, за медитациите, за всичко, които направи и правиш за мен. Бъди щастлива и ти Виктория
цитирай
2. mamas - Благодаря, Виктория!
15.08.2009 10:41
До нови срещи!
цитирай
3. victoriavselena - благодаря на всички
15.08.2009 10:45
които бяха тук. Ако някой може да ми помогне да кача и музиката към медитация ще бъде чудесно. Бъдете щастливи.
цитирай
4. victoriavselena - такива думи ме стимулират да продължа"
15.08.2009 15:28
quote=edinman]Знаеш ли,ти ме накара да повярвам в себе си....
Никога няма да го забравя!!!Благодаря ти от сърце![/quote
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554567
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697