Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 21:56 - Длъжникът - 24
Автор: victoriavselena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1110 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2009 23:54


http://www.youtube.com/watch?v=3rnWSLqV3R0&feature=related

Като че ли по поръчка, но съвсем случайно му попадна следния материал:

"Единствения"  от Алекс Зив :

Когато всичко в твоя живот се обърква, когато всичко изглежда така неразрешимо, когато имаш прекалено много неща да направиш и прекалено малко желание и сили за да го направиш, това е времето да се върнеш в себе си и да се възстановиш в състоянието на "Единствения".

При такова положение, първото нещо, което трябва да направиш веднага е да оставиш всички свои проблеми на страни и да се почустваш Единствения. Този, който се намира отделно от проблемите си. Това което си ти е нещо съвсем отделно от своите проблеми. Забелязваш ли разстоянието, което ви дели? Ако ти успееш да забележиш разделението между теб и проблемите си поне за един момент, тогава ти ще разбереш, че дори и хиляда и едно неща около теб да не са наред, ти винаги можеш да бъдеш наред и без никаква връзка с проблемите си. Винаги.

Така, че на първия етап раздели себе си от проблемите си. В момента, в който ти разделяш проблемите си от себе си, ти разбираш, че ти си Единствения и ти винаги си добре и ти винаги си наред. Тогава проблемите, които те тормозят започват да се свиват и намаляват. Те вече не изглеждат така големи и неразрешими поставени срещу твоето състояние "всичко е наред".

Ти си длъжен да бъдеш в центъра, а въпросите, които те занимават в периферията на живота ти. Ако стане обратното , въпросите в центъра, а ти в периферията, тогава тези въпроси се превръщат в проблем. Ако поставиш въпросите и интересите ти в центъра на живота ти, тогава те успяват да те изблъскат в периферията и това намалява твоята сила да се справиш с тях и те започват да растят заплашително и да те завладяват. Когато те стават твои господари, тогава ти се превръщаш в техен куриер. Проблемите няма да престанат да пристигат и дори да свършиш всичките си поръчки за деня и в края на "работното ти време" да оставиш чисто бюро, на другия ден ежедневните въпроси отново ще се съберат и ще те залеят. Веднага на другата сутрин бюрото ти отново ще бъде затрупано и ти отново ще започнеш да тичаш като куриер, който служи на своите проблеми.

Върни се към себе си и сложи всички въпроси за уреждане настрани. Когато почустваш, че си се върнал в центъра на живота си, погрижи се за своите въпроси и интереси с лекота и яснота.

Вземи лист хартия и запиши най-отгоре заглавие "Разрешени въпроси" и разпредели по области всички въпроси, които трябва да уредиш. На този етап, след като вече си се разделил от проблемите си и видя, че не сте вечно нераздели като "женени на католическа сватба" и нямате никаква задължителна връзка, освен моментно разрешаване на въпросите, силата и яснотата се връщат при теб.

Ти си Единствения! Точно като във филма Метрикс, когато героя разбра, че той е Единствения. Тогава той успя да се справи с противника си само с една ръка.

И какво ще стане, ако си ти си спомниш това? Какво ще стане, ако ти запомниш, че ти си Единствения?

Когато се събудиш и се върнеш в себе си, когато се разделиш от своя Метрикс (проблемите си), когато си в създаденото от тебе "всичко е наред", тогава ти овладяваш положението и се превръщаш в Единствения.

Така се грижим за проблемите си....

 

http://www.youtube.com/watch?v=YdLXK4cz1UQ&eurl=http%3A%2F%2Fhasod%2Eco%2Eil%2Farticles%2FYou%5FAre%5FThe%5FOne%2Ehtm&feature=player_embedded






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Обичам да те чета.
19.08.2009 22:07
Носиш оптимизъм и доверие Victoriavselena.Поздрави за хубавия постинг.
цитирай
2. victoriavselena - Благодаря,
19.08.2009 22:08
дано да съм заразна :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556430
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697