Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2010 20:03 - Медитация за сигурност - 13.01.10 - в 21ч.
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 2972 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 07.02.2010 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Разбрах, че сигурноста е нещо, което стои в основата на много неща, и нещо, към което непрекъснато се стремим. За това реших че е време да й обърнем внимание – сигурността на всякакви нива – лично, семейно,  на работното място, на ниво общо жилище, квартал, град, държава, континент, Земно кълбо, Вселена. А също така и в различните ни области на развитие:

 – сигурност в отношенията ни със себе си, съпруг/ата, родителите, децата, приятелите, колегите, съседите.

- сигурност в секса, здравето, в отношенията ни с тялото ни

- финансова сигурност

- да сме сигурни във времето

- да сме сигурни в пространството

- политическа сигурност

- сигурност в кариерата

- в областта на здравеопазването

- да имаме осигурено бъдеще, пенсионно осигуряване и т.н.

От къде идва всичко това – от нашето отношение към себе си. Как се отнасям Аз към себе си и имам ли доверие в себе си? Сигурен ли съм в себе си или знам, че на някой етап мога да се отметна и да се предам сам себе си? Мога ли да разчитам на себе си ? Или постоянно се разочаровам от себе си и от другите?

Защото ако не аз на себе си, тогава кой?

 

Седнете удобно на място където да се чувствате сигурни, спокойни, отпуснати и не обезпокоявани. Седнете така, че тялото ви да не занимава мисълта ви. Може да си пуснете подходяща музика, да запалите свещ, да си създадете подходяща за вас атмосмосфера. Това, което е хубаво да помните е, че няма правилна и неправилна медитация. Не можете да допуснете грешки. Тук сме  само ние и нашето добро разположение на духа. За тази медитация може да поставите в близост и някакво огледало. Така за всеки случай, ако все пак решите да отворите очи, да сте сигурни, че първото което ще видите е най-добрия ви приятел, човека на когото най-много разчитате – самия вие.

Затворете очи и се вслушайте в звуците наоколо. Било то музика, шум от улицата, съседите, подскърцване на мебелите. Около нас живота продължава. Ние сме спрели за няколко минути за да надникнем в себе си, но около нас животът продължава.И точно тази познати ни шумове, светлини, гласове ни карат да се чувстваме спокойни и сигурни. Съзнанието ни дава знак "спокойно, всичко е наред, спокойно, всичко е точно както трябва да бъде. Спокойно, аз съм тук и те пазя" Точно там в нашето съзнание имаме един страж, телохранител, бодигард, който стои на пост и ни пази. Оставете се в ръцете му. Разчитайте на него. Той е там – верен и силен. На него може да се доверите. Успокойте се и се върнете тук вътре в себе си. Отпуснете се напълно. Вие сте сигурни и в безопасност. Вашият свят е сигурен и в безопасност.

Представете си, как от небето към вас се спуска бяла светла точка – това е краят на вашата енергийна нишка. Тя преминава през фонтанелата и навлиза в главата ви през нейната най-висока точка.Навлиза с мека светлина във вас и ви залива със спокойствие и сигурност. Тя изчиства всички ваши тревоги, мрачни мисли и неприятности. Всичко около вас шепне: Всичко е наред! Всичко,всичко е точно както трябва да бъде. Създадено и подредено за ваше добро. Цялата Вселена е оградила вашата истинска същност и се грижи за вашата сигурност и безопасност . Всичко е наред.

Лъчът светлина се спуска все понадолу по гръбначния стълб. Погалва темето ви, стича се с приятна топлина по гърба, изпълва гърдите ви, погалва дишането, изпълна дробовете ви и ги изчиства от неприятни спомени и предрасъдъци. Вие дишате спокойно  и сигурно. Въздуха навлиза плавно и радва дробовете си със своята ласка.

Лъчът се спуска в корема ви и го изпълва. Той е мек и приятен. Изчиства всички тревоги, отрови, газове и вредни остатъци. Всичко  е наред във вашето пространство – вътрешно  и външно. Лъчът светлина се спуска в половите ви органи и ги изпълва със светлина  и надежда. Тук се заражда живот, тук е чисто и приятно. Животворно и вълнуващо. Тук е пълно с радост, живот, вяра и бъдеще.

Светлиният лъч се спуска по краката ви и ги сгрява с радостта си, с милваща ти прегръдка. Стига до ходилата ви и там продължава своя път надолу към центъра на земята, до огнената точка в центъра на земното кълбо. Там той се свързва с лъчовете на още други ваши обичащи ми същества. Така свързани вие сте заедно – силни, сигурни и спокойни. Тази връзка си изпълва с нови сили и сигурност. Не сте сами. Никога повече няма да бъдете сами. Много сме. И всички ние сме свързани и много се обичаме.

Тази нишка и силна и здрава. Тя  ви помага да държите изправен гръбначния си стълб. Тя ви поддържа прави и се ви изправя ако залитнете. Тя ви подава ръка ако се подхлъзнете и паднете. Точно както нашите кукли от детството, които се изправяха след всяко заклащане. Тази нишка ви свързва с безкрайната безусловна вселенска любов. Тя винаги ще е с вас и ще ви зарежда с нова и чиста енергия на любовта. Отново и отново. В един непрекъснат и плавен поток от любов. Любовта, която ни дава сила. Мощна движеща сила. Милващата мощ на Вселенската любов.

От една страна от горе сте свързани с космическа любов, която ви зарежда с енергия, от друга сте свързани с недрата на Земята, където са нашите корени и нашата здрава основа.

 

Ако на сърцето ви, ако на душата ви все още е останало нещо, което да ви мъчи и да ви тежи, ако там има някакъв камък – сега е момента, в който можете да го захвърлите на земята и победоносно да се изкачите върху него и да провъзгласите вашата победа над миналото си, над неприятностите си, над проблемите и тревогите.

Защото днес е ден за начало. Защото днес е ден на сигурност. Защото днес е ден на победи. Защото днес поставяте началото на вашето бъдеще.На вашето красиво сигурно бъдеще. Амен.

И ако сте готови и когато сте готови можете да се се върнете тук и сега.Да отворите очи и да се погледнете в огледалото. Вижте се– това е вашият нов и най-стар приятел. Вашият верен, сигурен и силен приятел. Погледнете го в очите и му обещайте, че вие винаги ще се грижите за неговата сигурност и никога, никога повече няма да го изоставяте. Дайте му клетва за вярност. Той заслужава това. Останете така заедно със себе си колкото време почуствате, че ви е необходимо...изразете цялата си любов в очите си към съществото което ми гледа на среща...

 

Аз също така много ви обичам и ви изпращам от моята безкрайна любов.

 

Прегръщам ви, обичам ви, с вас съм.

Виктория Вселена.

 



Тагове:   медитация,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. miaa - Аз те усещам Виктория, благодаря ти ...
13.01.2010 21:03
Аз те усещам Виктория, благодаря ти от сърце!
цитирай
2. victoriavselena - добър вечер
13.01.2010 21:43
прекрасни същества на Вселената, беше чудесно. Има хора, които ме чуваха по скайп и ще се радвам ако споделят впечатления за да мога да се усъвършенствам. Благодаря че ви има.
цитирай
3. malkiatprintz - За съжаление не успях да участвам ...
13.01.2010 23:18
За съжаление не успях да участвам този път, Виктория. Вярвам, че е било много добро преживяване. Поздрави на всички, които са успяли да се включат.
цитирай
4. victoriavselena - това е написано от един от участниците в скайп
13.01.2010 23:49
Чудесно беше всичко. Почуствах ви, сякаш бяхме всички в една стая и с вас бяхм едно цяло, един дух.
[21:49:06] : И цялата вселена беше наша. Всичко пракрасно и щастливо което може да го има беше вътре в нас и около нас. Бяхме неограничени във време и пространство, в чудесна релаксираност и светлина. Спокойствие и блаженство.
[21:50:31] : Накарахте ме да видя себе си отново. Да видя новия си/стар приятел - Аз.
[21:51:32] : И да се заобичам с други очи. И друга мисъл и друг дух, които сега сякаш са ме обновили и родили отново.
[21:52:18] : Наистина е прекрасно. И това прекрасното не е възможно да го опиша цялото. Благодаря ви истински.
[21:53:05] : И ще чакам покана за нов сеанс.
цитирай
5. victoriavselena - и още един отзив:
13.01.2010 23:53
за малко ви изгубих,но за малко...
[23:12:02] : имах натоварен ден и ми беше добре
[23:12:14] : загубих "теглото си"
[23:12:23] : стан ами по-леко и приятно
[23:12:53] : незнаех,че камъкът,който изхвърлих е толкова голям....
[23:13:13 | (23:13:21 — редактирано)] : еднве се качих отгоре за да бъда победител
[23:13:32] : и да му обясня,че не ми тежи
[23:13:34] : не сме вече едно
[23:13:49]: а пътя пред мен....той беше...една златна пътека
[23:13:59] : светъл...чист...гладък....
[23:14:16] l: въздуха трептеше от чистота и непорочност
[23:14:37] l: в огледалото ме гледаше /дълго/ едно спокойно същесто,
[23:14:44] l: което не бях виждала скоро
[23:14:53]: и сега ми е леко
[23:14:59] l: дишам дълбоко и свободно
[23:15:14]: надявам се на добър и спокоен сън!!!
[23:15:24]: Нещо,което ми липсва!
[23:15:37] li: Благодаря,Виктория!
[23:15:46 | (23:17:00 — редактирано)] l: Чувствам се чудесно с твоята помощ!
[23:17:33] : благодаря ти, (bow)!!
цитирай
6. victoriavselena - това получих на Лични:
14.01.2010 11:40
А това което правиш е невероятно.
Ти наистина си учител по щастие.
Поздрави. И поклон.
цитирай
7. chorapensvjat - поздравления, victoriavselena
14.01.2010 14:25
аз правя медитацията по малко по- друг начин.споделям ,че медитацията в група е като сливане с цялата вселена- може само да се усети.би ли ми казала- обичаш ли себе си... до скоро ,chorapensvjat
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555539
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697