Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 22:06 - Искам ли достатъчно да давам достатъчно?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1731 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В къщи я наричаха "големите очи", защото майка й смяташе, че е ненаситна и че непрекъснато иска и иска. Може би майка й смяташе, че няма достатъчно за да й дава достатъчно и за това изтръпваше всеки път, когато дъщеря й започваше изречението с "искам" или "може ли" или "моля ти се" или...няма значение. Всеки път, която момичето проявяваше някакво желание, майка й се намръщваше като че ли чакаше изтръпнала да чуе най-страшното. С времето, виждайки страданията на майка си, причинени от нейните молби, свикна да не иска и да се задоволява с това, което другите й предложеха и даваха. Ако се сетеха, сетеха, ако ли не...може и без това. Разви примиренческа политика от рода "от това не се умира" или "колко хора нямат и толкова" и продължи да расте. Омъжи се за първия, който й предложи, за да не изпусне, че "после и това няма да има". Създадоха две деца, дом, семейство и всичко тръгна по мръсно-сивкавото ежеднение. Докато децата й не пораснаха и не започнаха да искат. Ужас, колкото повече растат, толкова повече искат, а парите все не стигат и не стигат. Тя започна да изтръпва само от мисълта, че ще трябва пак да им отказва. Обърнеха ли се към нея с думите "Майко, може ли..." и вече по-натам нямаше значение какво ще кажат, от паника тя просто изтръпваше и не чуваше. От вътре сърцето й трептеше "нямам пари, нямам пари..." Докато един ден се чу да избухва "Не виждате ли, че нямаме пари, какво все сте заискали?" Тогава по-малкото се разплака и каза хълцайки през сълзи "Мамо ние само искахме да те прегърнем и целунем за лека нощ".

Наистина ли нямаме достатъчно за да даваме достатъчно от това, от което близките ни имат нужда?



Тагове:   Давам,


Гласувай:
11



1. dalida - Добро утро!
31.10.2010 08:56
А,имаме ли какво да дадем? Дали,това което дадем днес,утре ще бъде оценено?
цитирай
2. svoboda64 - :)
31.10.2010 09:22
Даването и получаването е двустранен процес. Ако се наруши балансът страда връзката. А всяко пренатоварване, в който и да е от "краищата", води до скъсването й или поне силни турбуленции :)
Както във всичко, и в това трябва да сме умерени. Но явно в природата на човешките същества е да са "на макс" :) Затова и страдаме. "Дръж златната среда" са казали Древните.
Но явно този урок е по-труден за усвояване. Ще го учим дълго.
цитирай
3. happinessschool - Добър ден, Далида
31.10.2010 15:19
това, което ме питаш е дали имаш достатъчно да дадеш на децата си ли? А ти как мислиш? Имаш ли достатъчно време, любов, прегръдки, внимание, целувки, добри думи за тях?
А ти за това ли даваш , за да те ценят ли? Или за да ти го връщат? ТОВА НЕ Е БАНКОВА СМЕТКА, ние даваме, защото ги обичаме и това е...освобождаваме ти, а те ще дават на техните деца
цитирай
4. анонимен - gdZjreFLCQdKS
24.05.2011 05:29
DidnВ’t know the forum rules allowed such brililant posts.
цитирай
5. анонимен - mSZJUJQLZjrJrfTNXd
24.05.2011 14:47
2awUxu <a href="http://xdscoovtdykw.com/">xdscoovtdykw</a>
цитирай
6. анонимен - nKMYRyiGck
25.05.2011 17:46
G7UpT3 , [url=http://htduboglyhfi.com/]htduboglyhfi[/url], [link=http://xkuzinpgdnmx.com/]xkuzinpgdnmx[/link], http://svanbxscfkkx.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556635
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697