Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 08:49 - Шапката има много лица
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1000 Коментари: 1 Гласове:
1



Шапката има много лица

Забелязали ли сте в уличното изкуство какво става обикновено – излиза човек, слага си някаква шапка (с дъното на горе) и започва да играе, прави ни представляние, т.е. да ни дава от енергията си. След което сваля шапката и я обръща (с дъното на горе) и започва да събира пари (получава).

Същото е и с ръката ни – свита на купол и поставена над чаша или чиния– даваме знак, че не искаме повече да получаваме - "Благодаря, не искам". Обърната като купа с дланта на горе – даваме знак, че сме готови да получим – "Моля дайте ми". Някои го наричат просия, но то си е молба да получим нещо, като с ръката си даваме знак за това.И не става въпрос само за пари или  материлни цености, а също и за любов и внимание, енергия във всякакъв вид.

 

Купа или купол? Готови сме да даваме или получаваме? А защо не и двете?

Но това има и друг аспект – дали това което изразяваме, наистина отговаря на това, което изпитваме вътрешно?

Дали когато даваме знак – "благодаря, не искам" – купол или си сложим шапката на главата или още по-точно си вземем шапката и си отидем, дали е това, което наистина искаме и от вътре? Дали на истина сме честни към себе си или се правим на "бедни и горди"? Дали не ни е трудно да си поискаме – да свалим и бърнем шапката си и за това се правим на герои, които се справят сами?

Дали не се надуваме точно като купола, вътрешно или външно за да не нараним егото си?

Наистина се иска смелост да бъдеш в  цирков актьор, още повече смелост се изисква да си поискаш пари за това, което си напарвил или дал, да свалиш шапката си и да кажеш – готов съм да получа отплатата ви.

Да поискаш да ти дадат е смелост. Да поискаш помощ е сила и смелост. Да кажеш, че не можеш да се справиш сам се изисква смелост, сила, честност. Да дадеш на другите да ти дадат е геройство.

Аз се възхищавам на такива хора. Те са честни и признават открито пред всички своето състояние.

Колко от вас имат смелост да си свалят шапките, да спрат да играят някаква роля и да си поискат отплатата?

Ако сте такива – свалям ви шапка.

 

 

 



Тагове:   Много,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neprosvet - Има и друг вариант. Просто си ходиш ...
09.11.2010 15:32
Има и друг вариант. Просто си ходиш без шапка. Не защата не ти е нужана, а защото не можеш и не знаеш , кога и как да я сваляш. Сигурно да се научим не е и толкова лесно, но можем да опитаме...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555638
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697