Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2010 15:25 - Послание на Арахангел Михаил - 7.12.10
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1500 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 11.12.2010 11:10


Училище за водачи - 5. Личния пример
Мили мои деца, мили пораснали деца, които вече отглеждате своите деца. Вие, които сте тук като посланници на щастието и красивото бъдеще на Планетата Земя.

Днес искам да говорим за водачеството като пример. Като личен пример.

Има два вида водачество –Наложено със сила, със закон, със страх, с наказания, затвори, забрани, съдене, убийства, жертви. Историята е пълна с такива "водачи". Няма да изброявам имената им, защото никой от тях не заслужава да бъде помнен. Това водачество се основава на девиза "Който не е с мен е против мен", което съответно е довело и до тези тъжни резултати. Когато водачът пада или умира, заедно с него се проваля и неговата идея. Защото тя е основава на "личността", а не към неговото слово, дело, вяра, учение.

Има и естествено водачество, избрано от последователи. Това е като водачеството на много духовни учители. Например  Дънов. Нито се е борил, нито е воювал, нито е изпращал предизборни бюлетини, а последователи – хиляди и то не само приживе, а нещо в него, в неговия начин на живот, в думите му, в действията му е накарало и продължава да кара тези хора да продължават делото му и вярата му и когато него вече го няма. Всичко тук се оповава на свободната воля и проява на свободния избор.

Какви водачи избирате да бъдете вие? Водачество основано на страх или на уважение, любов и свобода?

От днес мили водачи, приемете живота си като личен пример за останалите. В това се състои отговорността на водача, той си остава водач където и каквото и да бъде, каквото и да каже или направи.

Но има толкова водачи, които искат да бъдат блестящи водачи, че непрекъснато се лъскат и до толкова са заети да се лъскат до блясък, че престават да забелязват, да виждат и да чуват другите хора.

Има и такива, които навират своето водачество и пример на другите и много им се иска да бъдат последвани. Те смятат, че техния път е най-правилния и за това въпреки, че не употребяват физическа сила, толкова често ни налагат мнението си, че с това ни стават досадни и ни отблъскват.

Такива ли водачи избирате да бъдете вие? Или искате да поднесете информацията, която носите и да я оставите хората сами да я изберат и да решат дали искат да ви последват или не.

Има и такива водачи, които са готови да дадат съвет, да кажат и някоя дума тук-таме, но много им се иска да останат на сянка, на тъмно. Хей, вие там? Дойде време да излезете на светло и да повярвате в себе си и в способностите и да направите, това което правите по най-видния и явен начин, като "на сред площада".

Има и такива скромни ли са, мързеливи ли са, но са готови да бъдат окаляни или да се окалят сами, но само и само да бъдат оставени на мира. Дойде време за "баня", пречистваща баня. Време е да се пречистите, да свалите калта от себе си, да си простите, да простите и на другите. Който сгрешил – сгрешил, хайде да се обединяваме и да си прощаваме, че работа ни чака.

Не зная дали вече ви стана ясно, но това, което имаме да вършим, ние водачите е работа. Истинска работа, така че заемайте местата си и давайте напред.

Сега с тези няколко урока искаме да ви дадем насоки да истинско водачество, за да имате време да го възпремете, попиете, вкарате в мозъците си, в съзнанието си, че когато дойде време за действие да сте вече готови.

Всички тези наводнения и пожари са едни малки репетиции, подготовка да големия ден. За да сме готови и да го преоформиме в празник, а не в беда и катастрофа. Точно за това трябва да бъдете по местата си и готови за действие, да знаете какво и как да действате, защото може би няма да има време за размисъл и колебание.

Има водачи, които се страхуват да поемат отговорност защото се страхуват от това да не допуснат грешки. По-хубаво грешки сега, които да ни учат, отколкото да допуснем най-голямата грешка да се крием в бездействие.

Дали ще се лъскате до блясък или ще се черните с мръсотия, дали ще се криете или ще се преструвате, че не ви вълнува, вие вече сте избрани за водачи и вие много добре знаете това. Това е вашата мисия и вие не можете да се скриете от нея. Не е ли по-добре да я осъзнаете, приемете и да се подготвите за това да бъдете добри и водещи водачи.

Искам днес да осъзнаете, че вашия живот служи за пример на останалите, съзнавайки го или не, съгласни ли сте или не, приемайте го или не, това е факт. Вие вече сте пример за другите. Ако не на много други, то на вашите деца и на децата на вашите деца. Защото деца не се възпитават с думи, а с поведение, с действие, с дела.

Ако само говорите, то това ще бъдат думи, прекрасни думи, но само думи. А само думите, оставайки на ниво думи не могат да променят света. Време е да се премине към дела и то такива дела, което да бъдат пример за другите.

Бъдете личен пример за другите, добър пример, осъзнат пример, който не само води, но и вдъхновява да вършенето на нови добри дела.   Вие сте един прекрасен модел за подражание или ако сте установили, че не сте, тогава променете своето мислене, думи и дела, своето поведение, така, че наистина да се превърнете в достойни прекрасни лидери, водачи, ръководители, които да бъдат и прекрасен пример за добри дена и достоен  въдхновяващ модел за подражание.  

 

 




Гласувай:
6



1. universalnite000 - Мъдро и навременно послание, дано ...
06.12.2010 19:54
Мъдро и навременно послание , дано стигне до повече хора . Поздравления !
цитирай
2. анонимен - “Предполагам, че някога лидерс...
07.12.2010 19:48
“Предполагам, че някога лидерството е означавало мускули, но днес то означава да можеш да се разбираш с хората.” - Махатма Ганди
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554825
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697