Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2010 11:14 - 28.11.10 Посланието на Арахангел Михаил
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
3



Училище за водачи –3  Урокът на загубата.

Мили мои деца, вие преминавате трудни времена, но не защото вие с нещо сте сбъркали или сте направили неправилно, а защото ви подготвяме за велики дела. Проготвяме ви за водачи. Един добър водач, трябва д абъде закален водач, преминал през много от уроците на живота. Е, тогава, добре дошли деца в курса за водачи.

От вас се очаква много и з атова ще преминете много. Ние избрахме малцина от вас, която да са подготвени и готови в определения момент да се задайстват, без да задават много въпроси, без д агубях време в съмнения. Може да се наложи за чести от секундата да вземете важни решения, от които да зависи живота на много от вас, а и този на планетата. За това сега ви подготвяме. Първото което вие научихте е, че сте избрани за водачи, второто е, че ви подготвяме за такива, за това пре вас са поставени поредица от препятствия, които трябва да преминете, за ке закалите, да се засилите – душевно и физически, за да можете в определения момент да действате дръзко, смело и правилно и за вас, и за вашите близки и за вашата Планета.

Това, което се изисква о вас е да се вслушвате във вътрешните си гласове и да избирате кой от тях е най-правилния за вас за момента. Да с енаучите да ги различавате всички заедно и всек иедин по отделно и след това да правите разлика между тях и за определите кой от тях ви подтиква в правилната за вас посока.

Няма правилен и неправилен път, но има път който е по-лесен, кратък, пряк и други, които изискват повече време, сили, усилия. За това вие изберете този, който подхожда най-много на характера ви и на вашите способности и таланти.

Има хора, което стоят в подножието на планината и я заобикалят, а има и такива, която я атакуват по най-прекия път към върха. И всички за правилни и всички вършат своята дейност и своята роля за благото на всеки от нас.

Урокът, който преминавате сега е урокът на загубата. Труден, болезнен урок, който трябва да изучите и усвоите.

Урокът, който преминахте преди известно време бе урокът на грешката и това, че не можете да допуснете грешке. Всичко е правилно. Сега трябва да се научите да губите.

Само водач, който продължава по пътя, въпреки грешките и загубите е истински водач. Който иска да живее и напредва сигурно, той крачи с малки крачки или лази. Той е мравка или влечуго. Който иска да лети трябва да е готов да загуби почва под краката си. Дори и да подкочиш трябва да си готов поне за миг да останеш във връздуха. Когато  тичаш, ти пак поне за миг си без почва под краката си, летиш. А когато искаш да полетиш на високото, тогава трябав да си готов на оглеми загуби. Дори и на това, че когато си много, ама много на високо, ще загубиш всичко мило и обичано от погледа си. Но това не значи, че си предател, остъпник, надменен, егоист. Това значи, че си избрал пътя на водача, който прокарва нови пътища, пътя на пионера, който не се спира и когато не намира пътя, а прокарва нов. За това се изисква смелост, бързина, умение и много много ВЯРА и в себе си, и в човечеството, и Бог, и в Ангелите.

Човек, който се страхува, че може да направят нещо зад гърба му – не може да бъде водач. Забелязали ли сте, че ви боли често гърба – това е страх от предателство. Тогава вие искате да гледате непрекъснато хората  очите, но не можете да се обърнете към нищото и да ги поведете.

Човек, който е привързан към своя дом, пари, работа, материални придобивки – не може да бъде водач, защото той не може да напусне мястото на което е.

Човек, който е привързан към семейството си и не може да го напусне, той не може да бъде водач, защото той може  да бъде водач, само на малка група хора.

Човек, който има нужда от още и още неща, който не е уверен в себе си и не освобождава това, което има, а има нужда от нови и нови доказателства за това, което е, той не може да бъде водач, защото по този път не можете да вземете друг багаж освен себе си и това, което е във вас.

Човек, който се е отдал на парите си и на това да намира начини да ги печели все повече и повече не може да бъде водач, защото той още не е осъзнал, че може да дойде време когато няма да има какво да си купува с тях.

Човек, който върши всички без мярка, ще загуби и мярката по пътя си.

Човек, който не знае да израява това, което мисли, чувства, да споделя с другите и радост и победа и тъга и трудност –не може да бъде добър водач на другите, защото ще му липсва общ език.

Човек, който не е във връзка с групата, която води – тръгва на път с друите, но след време се оказва пак сам. Той не е добър водач.

Може много да се добави, към това кой не е, но ние се обръщаме към тези които СА ВОДАЧИ, за да могат да се обединят, опознаят и съюзят. Не се крийте повече, не сте луди, не се срамувайте приемете мисията си, такава каквато е, за да ви бъде по-лесно и на вас, по лесно и на другите.

Знаете как и къде да ме намерите – или тук или в сърцата си.

Отнесете се към загубите като към урок и се научете да ги приемате като част от пътя. Който иска да печели, трябва да се научи да рискува, който иска да се научи да рискува, трябва да се научи да губи. Но когато човек губи, не знае какво печели, но знае че се учи да губи.

Листата на дърветата опадат, губят се, изгниват и като че ли изчезват от живота ни, но те са там, за да подхранят почвата за дърветата, които ще родят следващите листа. Това се отнася и за всички други загуби – на хора, вещи, пари, спомени, преживявания, време и т.н., които са ви се стрували много ценни, но след време разбирате, колко ви е в същност по-добре и по-леко без тях. Това не е загуба, а освобождаване, пречистване, напредък, развитие, еволюция.

 

Аз съм Арахангел Михаил и съм водач, на тези, които са ме приели за свой водач, и които от своя страна искат да се научат да бъдат водачи.



Тагове:   Михаил,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545312
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697