Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2010 11:04 - Посланието на Арахангел Михаил-11.12.10
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1097 Коментари: 0 Гласове:
0



Училище за водачи –8

Урок по доброволност

 

Помнете, че тук сте доброволно. Да тук на земята сте съвсем доброволно и то с цел да се научите да проявявате своята Добра  и Свободна Воля. И вие обичате това. Защо например обичате да правите нещо и го правите с голяма любов и го наричате хоби, а в момента в който същото това нещо се превърне в професия вече казвате, че удоволствието е изчезнало, защото преди това е било израз на свободната ви и добра воля, а след това се е превърнало в задължение. Много от вас го бъркат с получаването на пари. Смятат, че ако работят доброволно не би трябвало да получават пари, а ако работят по задължение ТРЯБВА да получават и възнаграждение, било то парично или в друг вид – материален или морален. Защо когато някой приятел ни върши работа ние не се чувстваме задължени да му платим? Защото при приятелските отношения за същата работа, за която ще платим на професионален работник има елемент на доброволност, на проява на свободна и добра воля.

И това е огромна грешка, защото няма връзка между доброволността, при проявата на свободната и добра воля и парите. Това вие сте го измислили и сте объкали много от понятията и с това сте си намалили удоволствието да действате от добра воля. Защото проявата на свободна и добра воля според вас може да съществува само на места, където няма пари. Проявата на добра воля може да става САМО БЕЗПЛАТНО???? А къде в днешно време няма пари? В кой сектор на живота може да се действа без пари? Няма или ако има, те са все по-малко и много ограничаващи .

Това, което аз ви казвам Водачи, че вие сте тук съвсем доброволно, т.е. тук сте за да проявите своята свободна и добра воля в името на доброто, красивото, чистото, здраво бъдеще на Планетата. И това не значи, че не трябва да получавате пари за извършеното от вас. Напротив, вие сте достойни да получавте доброволно и щедро заплащане за вашия доброволен и щедър труд.

Всички от вас, които четете това го правите като проява на своята добра и свободна воля. Вие сте доброволни водачи. Но това не значи, че можете да действате, живеете да вършите активно работата си без елемента пари в живота ви. Всички, които сте тук сте изпратени до този ред, мисъл дума от своята добра воля. Тя ви ръководи, тласка, движи напред. Но това няма нищо общо с парите в живота ви. Вие също трябва да се храните, спите, живеете, забавлявате, пътувате, действате, почивате и за това са НЕОБХОДИМИ ПАРИ!

Това, което е хубаво да проумеете, че всичко което вършите независимо дали е хоби или професионална изява е проява на вашата добра воля и това, че някой ви заплаща за вашата дейност е също проява на неговата добра воля. Т.е. всички са свободни да правят каквото си поискат, стига това да бъде в синхрон с доброто на човечеството, на Планетата, на  Вселената.

Знам, че се вълнувате, че се сърдите. Как така ако аз работя, то някой може сам да прецени дали да ми плати или не? Къде справедливостта? Къде е закона? А какво ви помага този закон и справедливост, сега, когато вие заплащате в пари, а не получавате това, за което сте платили? Какво ви помага, че знаете, че не е честно, когато има толкова случаи, когато хората работят, а на края не получават заплащане за труда си? Какво променя това, че виждате непрекъснато, че не  е честно, че лошото побеждава, че нечестните хора са на власт или имат повече пари от вас? На кого е помогнало това непрекъснато мърморене и оплакване? И го правите само защото ви е лесно, защото го правите допроволно и защото не сте длъжни да го правите. НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ, МЪРМОРИТЕ, ДА СЕ СЪРДИТЕ И НАМУСЕНО ДА МЪЛЧИТЕ! Не сте длъжни! Не сте длъжни да бъдете нещастни, бедни, недоволни, намусени, отчаяни. Не сте длъжни. Това е само проява на вашата свободна и добра воля! Имате избор!

И това, което аз знам и виждам, че такива, които се чустват длъжни да страдат, да не могат, да се оплакват и са стоят пасивно пред телевизорите или на чаша бира в кръчмата не четят посланията ми.

Тези послания да насочени към хора, които са готови да бъдат водачи, които са избрали да бъдат водачи, като проява на своята собствена свободна и добра воля. Хора доброволци, но които също имат нужда вие останалите да има дадете съвсем доброволно от парите си за да могат те да продължават своято добро дело за спасяването на планетата. И това не са волните пожертвования, защото тази дума излиза от ЖЕРТВА. А вие не сте жертви, вие сте хора с добра и свободна воля и достатъчно смелост за да я проявят на открито по целия свя




Тагове:   михаил-111210,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555528
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697