Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 12:49 - Новините днес - Райските порти са отворени
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 3215 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Новините днес са, че:

Райските врати никога не са били затваряни за нас, никога Господ не ни е гонил или отказвал от нас, никога не ни е  наказвал, никога не се е отвръщал. Ние, хората сме тези, които точно като разгневени, разпуснати и разбунтувани тинейджери, вкусихме от дървото на живота и ябълката на познанието и решихме, че сме вече досатъчно голями, достатъчно знаещи и можещи за да се отречем от родителя си, да се обърнем и гневно да хлопнем вратата под носа му.

Ние сме тези ядосани разгневени млади хора, които виждаме с очилата на гнева и в същото време си мислим, че родителите ни се сърдят, не ни обичат, наказват, отричат от нас. Ние, бягайки от себе си и от делата си, мислим, че те ни гонят и отблъксват от себе си. Ние осъждайки родителя си, смятаме, че той ни подлага на изпити и страшен съд и дори се отрекохме от него. Ние млади буйни тинейждери, видяхме в родителя си, това, което в същност носим в себе си.

Хубавите новини са, че вече навлязохме във възрастта на зрелостта и е време да погледнем назад, по посока на Създателя си и да видим, че вратата е още там, още отворена, още така приятна и привлекателна. Той ни очаква с любов и привързаност, с търпение и грижа. Но той има и едно условие:

 - Вие деца, голями деца, вече не можете да очаквате, че аз ще се погрижа за вас и ще ви нося на гърба си. Време е да поемете отговорност за себе си и да поемет по своя път. Аз съм тук, за да ви пазя, насочвам, обичам, направлявам, съветвам, но не и да решавам и избирам вместо вас. Вие сте тези, които решават и избират за себе си и за своя свят, вие избирате пътя си. Аз ще бъда с вас, ще ви поддържам и подкрепям, но няма да изминя пъта вместо вас, нито ще ви нося на гръб. Дойде време да осъзнаете, че сте пораснали. Вече нищо не е същото и не може да се върне към същото. В Райската градина има място за всички, но не за да лежите и бездействате или да я рушите, а за да я обработвате, строите, опазвате, съхраните. Вратите на Райската градина винаги са били и ще останат отворени за вас.



Тагове:   отворени,   НОВИНИТЕ,


Гласувай:
6



1. svoboda64 - Добре казано :)
15.12.2010 00:42
Защото зад това стои вечният въпрос: Имам ли свободен избор или все пак той е ограничен до няколко възможности :)))
цитирай
2. happinessschool - Избор
15.12.2010 10:48
Здравей, радвам се, че ме попита. Има хора, които по пътя си се намират на различни места и ня някои им е добре така, а някои се развиват и разширяват съзнанието си все повече и повече. Ако опреличим съзнанитето на водата, то има хора, които стоят на брега и гледат как другите се движат, има такива които плуват във вана, локва, басеин, река, езеро, в чаша вода (бира, ракия) има и такива, които стоят на брега на морето, а ича и такива, които са навлязли в море от възможности и шансове. Точно за това се тренираме - да разширяваме съзнанието си и да виждаме възможностите за избор около нас.
цитирай
3. svoboda64 - Здравей,
18.12.2010 21:49
Благодаря за отговора. Въпросът е по-скоро малко по-различен и сега си давам сметка, че когато пишеш "кратко" често на другия не му става ясно какво предполагаш...
Свободният избор е твоето собствено решение-намерение, но реализацията му е ограничена от "дадености", които по принцип не зависят от теб (единствено)... т.е. си поставен в "среда", подкрепяща или работеща срещу реализацията на намерението (ти). Точно това ми се струва, че се случва в момента в БГ... Но това е друга тема... по заедността на осъществяване на намеренията (рещенията) и коя "група" ще надделее, за да има промяна по разширяване възможностите за избор и обогатяване на действителността с позитивно-зареждащи различия в подходите, стиловете и начините на Живот:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545486
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697