Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2010 10:00 - Училище за водачи.Урок по сигурност -18
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1768 Коментари: 0 Гласове:
5



 

Послание на Арахангел Михаил

Училище за водачи – 18

26.12.10 г. – Урок по сигурност

Урок за смелите водачи.

Мили хора, вие се стремите към сигурност, но помислили сте дали наистина има такава. Всеки ден вашите ръководители, настоящи водачи, началници,управители, настойници,посредници, родители, учители, всичкио ,които се считат че са над вас, чрез всички средства на влияние ви ПРОДАВАТ СИГУРНОСТ и ви учат да се стремите към нея. А има ли такава или те просто ви продават една химера, илюзия, виц, несъществуващо нещо?

Има ли сигурност? НЕ, НЕ, НЕ! Не и във видът в който ви продават на вас.

Чуйте ме, едно нещо е сигурно и то е че има промяна, и това значи че няма сигурност, която е застой, която е непромяна, която е спиране и повтаряне на същото. Няма и не може да съществува защото то е в противоречия с нещото наречено живот, с целия еволюционен процес на развитие, с първоналчалния божи замисъл.

Вие искате да хванете в длани и да контролирате и да промените нещо, което още не съществува и това е вашето бъдеще. Него го няма, още не сте го сътворили, още не сте направили крачка към него, а вече искате да го стискате в ръцете си, да го държите здраво така че да не може да ви се измъкне и да избята от вас. Искате да държите в ръце пеперуда, която още не се е излюпила, още не е била в пашкула си дори.

Не зная кой пръв е дал идеята за сигурност, но това е нещо, което се продава добре, хората "кълват" и попадат в клопката му всеки път в най-различните му форми.

Целия ви държавен, управленчески апарат е посторен само на една дума –СИГУРНОСТ и се крепи на вашия стремеж към нея. Защото вие вярвате, че има сигурност, че тя съществува и че можете да я постигнете и тичате срещу вятъра. И още нещо вярвате, че някой, който е извън вас може да ви я даде. И за това се раждат различните видове посредници.

Мисли ли сте, че "ако ми се случи нещо лошо ще има към кого да се обърна"? Да! О точно това е нещото на което всички тези посредници разчитат за да ви управляват, за да ви вземат парите, да ви държат във власт да ви превърнат в техни и свои затворници и най-важното, че ви е го правите най-доброволно "защото е за ваше добро"

Показват ви снимки, новини, "истината" под формата на факти и ви пробиват ушите с това, че "Светът е несигурно място за живеене- има терористи, болести, бедност, скръб. И ВИЕ ИМАТЕ НУЖДА ОТ НАС ЗА ДА ВИ ОСИГУРИМ ТАЗИ СИГУРНОСТ" и те стават ваши посредници:

- Религията – посредникът между вас и бога. Тя дава ли ви сигурност? Да, и за това вие сте готови да си заплатите за нея.

- Медицината -  здравни осигуровки. Докторът е посредникът между вас и вашето тяло. Вие не го слушате него, тялото си, вие слушате Докторът. И си плащате за това.

- Банките -  Те са посредници между вас и мечтите си. Вярвате и си плащате за това.

- Застраховките ,Пенсионните осигуровки – посредникът между вас и вашите старини, вашето бъдеще.

- Армията, полицията – посредника, който ви защитава (от кого точно?)и ви дава сигурност. И вие вярвате и си заплащате за това.

- Съда – законността – толкова сложно и скъпо е да бъдеш законен, да живееш според закона, че това става почти невъзможно. Тази система е посредник между вас и другите хора, между вас и цялата система. Построена така, цялата юридическа система е направена, че ти човече да не можеш да разбереш нищо и да заплащаш, заплащаш, плащаш...

Има още много институции, което стоят между вас и нещо друго, което ви пречи да видите истината, защото се налага да гледате през техните очи, през тяхната истина. Телевизията е прекрасно средство за това. Вече се слагат телевизори във всяка чакалня, във всяко помещение, където се сърибат и прекарват повече време хората и ви показват едно и също, едно и също. Защо ли? От грижа за вас? Не, а от стремеж да отклонят и насочат мислите ви в желаната то тях посока. Не ви оставят насаме със себе си, няма вече тишина, защото в тишината ще чуете собствените си мисли, ще излезете от тяхното влияние и се разберете, че ви промиват мозъците, съзнанието.

Те ви (про)дават сигурност, т.е. илюзията за това, а вие си давате най-скъпото свободата, парите, здравето, самостоятелното мислене. Предавате се доброволно в плен. И се оставяте да бъдете управлявани и водени по тяхна посока и желание. МАНИПУЛИРАТ ВИ. ЛЪЖАТ ВИ!

Събудете се. Идва ново време. Несигурно ли? Да. Защото не е това, което вие познавате, а ново време. И за да навлезете в него ще трябва да направите нова крачка към бъдещето, към неизвестното, към несигурното. Защото когато се събуждате сутрин вие се събуждате за един нов ден, който е толкова несигурен, колкото вие му разрешите да бъде. Ако всеки ден правите, това, което сте правили вчера, ще бъдете сигурни, но това няма ви да донесете нещо ново.

Добрият водач е водач, който е готов да направи крачка към новото, към още несъществуващото, към несътвореното, към несигурното, към незвестното и да го сътвори, да го направи, да го осъществи. Добрия водач е новатор, той прокарва и нови пътища, нови начини на мислене, на творене. Той е творец на себе си и на своя живот. А там сигурност няма. Тя не идва от вън. Добрият водач е сигурен само в едно и то е в себе си, в своите способности, в своите знания и възможности, във връзката си със себе си. Той е сигурен в своя вътрешен глас, и знае, как да го следва, да се остави да бъде воден от него. Добрият водач знае, че трябва да бъде понякога в тишина за да чува този глас, за да различава този глас от всички други гласове, които чуват ушите му. Защото това е гласът на любовта и на Бога. И той знае как да чува този глас. Със сърцето си. Това дава сигурността на водача и няма друга институция на света, която може да му даде тази истинска сигурност.

ТОВА ПОСТАВЯ ПОНЯКОГА ВОДАЧИТЕ ИЗВЪН СИСТЕМАТА, КОЯТО ДЕЙСТВА В МОМЕНТА, НО ТОВА ИМ ДАВА ПРАВО И ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВИДЯТ НЕЩАТА ЧИСТИ, ТОЧНО ТАКИВА КАКВИТО СА, БЕЗ ПРИЗМАТА НА ПРЕЧУПЕНАТА МАНИПУЛИРАНА "ИСТИНА".

 

 

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545372
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697