Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2010 09:08 - Урок за почивка – Послание от Исусовата майка Мария
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1968 Коментари: 5 Гласове:
6



Училище за водачи -19

Урок за почивка – Послание от Исусовата майка Мария

Вие, мили водачи и вие,които владеете изкуството да се оставите да бъдете водени, и които заедно с водачите си сте поели по този не лек и дълъг път, научете се за почивате. Понякога ви се струва, че крачейки ден и нощ, ще можете да преминете пътя на един дъх, крачейки, крачейки непрекъснато и неуморимо ще поемете и преминете през всички уроци на живота, а после, пристигайки ще почивате, ще отдъхнете, ще се отморите за всички изпитания, които сте преминали. Но не се получава така, стигайки на някоя спирка без сили, изтощени, вие пристигате и  без желание да продължите. Вече сте изчерпани до край. Рухвате. Стигнали сте до края на силите си, но се оказва, че не и до края на пътя си. Научете се да почивате.
Вие водачи, научете хората си да почиват, а за да го направите, научете се и вие. Силите ви свършват, а пътя – не. Той продължава, продължава, продължава и се надяваме да продължава и когато вас ви няма там. Ще дойдат нови пътници за да ви сменят, но вие вече ще бъдете толкова изтощени, че няма да имате ии сили да им предадете мъдростта на пътя, да им бъдете техни добри водачи.

Научете се да почивате. Това не е само сън и храна, това е пълна отмора. От всичко. От миналото, което мъкнете с вас, от тревогите, от страха, от раните, от болките, от безпокойствията за бъдещето. От хората, от шума, от дразненията, от вас самите, от критиката и недоволството от себе си...Почивайте. Чуйте шума на ручея и слушайте само него, чуйте песента на славея и слушайте само него, загледайте се в цвете и гледайте само него, вижте тичащо и смеещо се дете и нека то бъде за вас целият свят. Научете се да давате отмора на себе си, на тялото си, на мислите, на душата си. Всички имаме нужда от отмора. Чуйте сърцето си, то знае на почива. Чуйте го и се учете от него как се крачи и почива – туп-почивка, туп-почивка. То почива след всеки удар, а не на края на живота ви. То работи неуморно и непрекъснато независимо какво правите вие – крачите или спите – то работи денонощно и почива денонощно и през всички сезони на годината. То не чака празниците в календара ви. То работи, крачи и почива. Учете се от него, от неговия ритъм. То е мъдро, то знае, то е готово да ви научи и вас...

Внесете почивка в живота си, ритмична почивка, точно така, както и Господ е казал – на седмия ден, почини. Но колко от вас знаят да почиват. Да се отпуснат и да оставят всичко да премине през тях...

Всичко е наред. Точно в този миг, точно в този час, точно тук...всичко е наред. А сега си починете....за миг, за два, но да е истинска почивка. Тя е част от мъдростта на пътя. Ако искаме раните ни (и тези на планетата ни, защото ние се отнасяме към нея точно както към собственото си тяло и душа) да зараснат, то ние трябва да ги оставиме да зараснат, т.е. ние трябва да ги оставим за да зараснат. Стига сме си чоплили раните. Да ги оставим за да зараснат. Те (тялото ни, душата ни, планетата) знаят да се лекуват сами. От нас се иска просто да престанем да ги чоплим.

 




Гласувай:
6



1. svoboda64 - Много мъдро и навременно :)
27.12.2010 13:04
Защото задачките ни, всекидневните, толкова се множат, че често - в желанието си - да свърщим още и още, дотолкова се увличаме, че забравяме да почиваме.

Освен сърцето, бих дала пример и с децата. Те инстинктивно дават сигнали, когато са уморени, и посочват - с поведението си - че трябва да бъдат оставени на мира :)

Благодаря за напомнянето.
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - XizGPxvClwPFfSDglAN
24.05.2011 04:18
HHIS I should have touhght of that!
цитирай
3. анонимен - bnTeSkwQ
24.05.2011 14:38
P6NVJ2 <a href="http://sgkmknvusmgt.com/">sgkmknvusmgt</a>
цитирай
4. анонимен - SMIEzCRXE
25.05.2011 17:42
pSEw2j , [url=http://jimitiihkooh.com/]jimitiihkooh[/url], [link=http://otnjatfatnvn.com/]otnjatfatnvn[/link], http://iqrgkvlrcede.com/
цитирай
5. анонимен - jiIAJYHBg
28.05.2011 12:52
YxtCD3 <a href="http://xnbwuusmtaro.com/">xnbwuusmtaro</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555802
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697