Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2011 09:10 - Цяло чудо е, че се чувствам добре
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 2771 Коментари: 9 Гласове:
12

Последна промяна: 25.01.2011 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само като си помисля, каква огромна армия от хора денонощно работят за да се чувствам зле, наистина е чудо, че се чувствам добре, че изобщо съм оживяла и дори се усмихвам сега.

Работниците от телевицията, вестниците, радиото и всички останали средства за масова информация, или както е модерно сега – медиите, се трудят с мравешки, тежък 24-часов, труд да ми представят в смиляем за мен вид, цялото страдание по света, опасностите, трудностите, рисковете, пропастите, капаните, неочакваните удари, които животът, съдбата или природата са ми приготвили.

Лекарите се стремят по всякакъв начин да ме привлекат на своя страна, т.е. да влея от своята енергия под формата на време и пари за тяхното процъфтяване.

Творците на закони и техните "пазители" и тълкователи, цялото законодателство, което работи тежко и денонощно за "мое добро" се стараят всячески да се стоварят на пътя ми за да могат да привлекат вниманието ми и аз извлекат полза от това.

Религиите от вякакви видове се стараят със страшни и неразбираеми за простия човек заклинания, заплахи и обещания да ни вземат страха и да ни заплашват със Страшния съд, с безкрайни страдания, които ще последват, ако ние не се вслушаме в словата им и не действаме според техните неясни тълкования на "божиите" закони.

Застрахователните агенти са върха. Ако нещо изобщо те очаква, то в най-добрия случай е природно бедствие. Изобщо според тях да живееш е най-опасното ти и безотговорно решение, което можеш да вземеш. И ако се вслушаш в техните статистики се очудваш, че изобщо си жив, а за здрав да не говорим.

Учителите – това са група хора, които са създадени да отнемат и малкото ти самочувствие, което ти е останало след възпитанието на "строгите ти, но справедливи" родители и детската градина. Със своите поучителни мерки, те са готови да премажат всякакъв зародиш на индивидуалност и самостоятелно мислене. Вкарват те в релсите на готовите продукти, клишета и купешки истини и те подготвят за ...предаванията по телевизията – реклами и сериали.

Полицията, войската и цялата военна промишленост, средствата за сигурност промиват мозъците ни от най-ранна възраст с "истината", че войната е единствения изход за разрешаване на конфликти на всякакво ниво.  За това трябва ние да се въоръжаваме, въоражаваме, въоръжаваме...а те да печелят, печелят, печелят.

Цялата тази общественост се стреми да ни отреже всякакъв път на отклонение от техните "истини", които сумарно звучат така –

ТИ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВИШ БЕЗ МЕН, ТИ ИМАШ ЖЕЗНЕНА НУЖДА ОТ МЕН, ТИ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВ, ДОБРЕ, БОГАТ, ЗДРАВ, САМО АКО МЕ СЛУШАШ И ПРАВИШ ТОВА, КОЕТО АЗ ТИ КАЖА!!!!

А не е ли това изрежението, което сме чували още от пеленачета?

И дали наистина е така? Замислете се сами сега, защото аз не съм си поставила за цел да ви дам готови отговори, а да ви отклоня от "правия път" и да ви дам материал да размишления. Нали не сте забравили как се прави това?

 




Гласувай:
12



1. kass - Здравей victoriavselena,
25.01.2011 10:59
аз не смятам, че всичко е създадено за да ни подтиска, макар да имаме такова усещане. Ако нещата са нормални, то би трябвало да сме спокойни, че полицията я има в случай че станем жертва на измама или някакво престъпление. Учителите и родителите също едва ли имат вътрешният мотив да ни внушават колко е страшен живота, но са длъжни да ни предупредят колко опасен може да бъде. Застрахователите също предупреждават, че природни бетствия има- по този повод застрахователи потънаха заедно с Титаник, но във финансов смисъл. Религиите са със съвсем друга цел и породени от друга необходимост, най-малката от кото е да плашат, но това е дълга тема... Медиите само отразяват действителността, макар доста да наблягат на това, което действително е страшно. А лекарите? От както се помни светът, тяхната роля е да облекчават страданието...
В общи линии човека е измислил институциите с цел да живеем по-спокойно, макар днес всичко да е с цел печалба. От нас зависи дали (независимо в каква област работим) ще работим за печалбата или за благото на обществото и хората. Няма как да се разделим на "ние" и "те", защото всички ние сме журналисти, учители, полицаи, родители, чиновници, лекари и т.н. Затова не е нужно да бъдем мнителни, а отворени към хората и да работим за тях...
Поздрави!
цитирай
2. victoriavselena - Благодаря ти Касс
25.01.2011 12:29
че сподели мнението си.
цитирай
3. анонимен - mpyIPwQHgYilfbNViMD
24.05.2011 03:26
AFAICT you've covered all the bases with this asnwer!
цитирай
4. анонимен - yjwPUlOiLodvSjtd
24.05.2011 08:28
YouВ’re the one with the brains here. IВ’m wacthing for your posts.
цитирай
5. анонимен - jNHHNoWHytfpKRY
24.05.2011 15:07
IbmiUx <a href="http://rlikghbedymi.com/">rlikghbedymi</a>
цитирай
6. анонимен - gMIJyuKUGvPT
24.05.2011 15:27
NWzjFl <a href="http://rnbxogqiikwx.com/">rnbxogqiikwx</a>
цитирай
7. анонимен - bKgUoTeoLeSnFRQMkk
25.05.2011 17:56
gin25u , [url=http://dcadtumdndjv.com/]dcadtumdndjv[/url], [link=http://jtpwblzlpbhc.com/]jtpwblzlpbhc[/link], http://npeoqrjzysko.com/
цитирай
8. анонимен - vAYVMRuMvZPZZOX
25.05.2011 18:31
44IPDE , [url=http://lgucgajkaqcp.com/]lgucgajkaqcp[/url], [link=http://kncfixcvwczv.com/]kncfixcvwczv[/link], http://yxyjghdbdgyo.com/
цитирай
9. анонимен - oTBTtTDsKPDo
28.05.2011 12:48
ictXHY <a href="http://yuxrjvdssntm.com/">yuxrjvdssntm</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555225
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697