Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2011 11:11 - Да се противопоставим ли?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 3256 Коментари: 13 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Противопоставянето

Днес се чистя от него. Видях колко нерви, здраве, сили, енергии, време съм пропиляла за да се противопоставям. У-М-О-Р-И-Т-Е-Л-Н-О Е! Страшно е уморително. Но от друга страна е и велико облекчение в момента, в който разбереш, че протипоставянето не е нищо друго освен навик.  Навикът да се поставиш против! И няма значение на кого и какво, важното е да си против. И после си оставаш против, хей така по навик. Но това против толкова често се обръща и срещу нас. Започваме да бъдем и против себе си.

Как се ражда противо-поставянето? От горе естествено. Като казвам горе, имам предвид, от поставените над нас, от висшестоящите, които просто ни манипулират като ни поставят едни против други, на принципа разделяй и владей и така си гледат кефа,почиват си и се забавляват. Разделят ни на два отбора, поставят ни едни против(срещу) други  и те се отпускат за отмора на трибуните, наслаждавайки се на плодовете от труда си.

Това могат да бъдат родителите ни, които съзнателно или не ни противопоставят с другите деца от семейството, учителите, които ни разделят на групи за да се съревноваваме по-между си, тайните служби, които ни стимулират да се клеветим и предаваме, правителствата, които успешно отклоняват вниманието от себе си, противопоставяйки различни групи и прослойки на населението, разделяйки ги по различни принципи.

Поддавайки се на тези противо-поставяния, ние несъзнателно ставаме оръжие в ръцете на висшестоящите ни. Вършим тяхната работа, докато те свободно се наслаждават на живота. Ние се бием, крещим едни срещу други като настръхнали петлета, скубем си гребените, а се се кефят от страни.

Сега, спрете, помислете и решете – искате ли да продължавате да бъдете противопоставяни? Искате ли да продължавате да бъдете нечие средство за забавление? Оръжие за постигане на чужди интереси? Да бъдете машата, която вади въглените от огъня в името на нечие чуждо добро. Ако отговора е ДА, моля ви спрете до тук и не продължавайте да четете. Останете си такива. Това е вашият избор.

Но ако се събудите и прогледнете, ако се осъзнаете и видите цялата картина на манипулативното противопоставяне на различни хора и групи и решите, че повече не искате да бъдете част от нея, тогава:

ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА НЕЗАВИСИМИТЕ ХОРА!

ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА ХОРАТА СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ!

ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА СВОБОДНИЯ ИЗБОР!

 

Общият враг обединява! Вярно е, но и общото благо също.

Това, което ви предлагам е да престанем да се протипоставяме едни срещу други, а да се обединяваме в името на едно общо благо. Като животът на планетата,например! Като бъдещето на нашите деца, например! Като реализиране на идеята за чист въздух и вода!

Да, нещата са прости! Дошли сме по едно и също време на едно и също място, за да ползваме едни и същи блага, но само ниското съзнание на ограничение, бедност и нямане ни разделя от изобилието на блага, които ни предлага Вселената. Да се обедини. Да сме заедно. Тук и сега. Заедно за общите ни блага. Да запазим живота на Планетата.



Тагове:   желание,   свобода,   блага,


Гласувай:
8



1. miaa - Хубава статия!
02.04.2011 11:20
Поздрави и усмивки,Виктория Вселена! Напълно те подкрепям:)
цитирай
2. victoriavselena - Благодаря Миа
02.04.2011 11:40
радвам се, че си тук
цитирай
3. malkiatprintz - :)
03.04.2011 02:42
В един анекдот се казва: студентът трябва да знае учебния материал, асистентът трябва да знае в коя книга се намира материала, доцентът трябва да знае къде се намира книгата, а професорът - къде се намира доцентът. :)

Та и аз като асистента (е, все пак се надявам да съм понапреднал малко), няма да философствам, а само ще ти цитирам нещо (което знаеш) :

"Безполезно е да се борим с махалото. Както казахме, да се борим с него значи да му даваме енергията си. Първото и най-главно условие на успеха е отказването от борба с него. Колкото по-активно се дърпате от досаждащите ви махала, толкова по-активно те ще ви притискат. Можете безкрайно да повтаряте: „Оставете ме на мира! Махнете се от мен!" Струва ви се, че се дърпате от тях, но всъщност ги храните с енергията си и те се лепят още повече към вас. (...) След като сте признали правото на съществуване на махалото, имате право да се махнете от него и да не се поддавате на влиянието му. Но главното е да не се борите с него, да не го осъждате, да не се ядосвате, да не избухвате, защото това означава да участвате в играта му. Точно обратното, трябва да го приемете спокойно като необходимо, като неизбежно зло, а сетне да си отидете. Проявявайки неприемане в каквато и да е форма, вие давате на махалото енергия. (...) „Да приемеш" тук не означава да го пуснеш в себе си, а да признаеш правото му на съществуване и равнодушно да отминеш. „Да приемеш" и „да се освободиш" означава да му позволиш да си отиде и да му помахаш на прощаване. Напротив, „да приемеш" и „да оставиш" означава да го пуснеш в себе си, а след това да се привържеш или да се възпротивиш. (...) Ето ви един груб пример. Подир вас тича лаещо куче. Ако се обърнете, то ще залае още по-силно. Приемете ли го на сериозно и започнете ли да му се карате, то ще бяга още дълго след вас - защото целта му е да намери някого и да се заяжда с него. Но ако го игнорирате, ще се прехвърли върху друг обект. И забележете - дори няма да му дойде наум да ви се обиди, че не сте му обърнали внимание. Твърде е погълнато от целта си да получи енергия, за да мисли за нещо друго. Можем да заменим кучето в примера със скандалджия - моделът пак ще работи. (...) Често обаче се случва така, че не можем просто да игнорираме махалото. Например началникът ви вика, за да ви трие сол на главата. Да му откажете или да се защитавате, означава да изгубите енергия, тъй като и едното, и другото е борба с махалото. В такъв случай се престорете, че влизате в играта му. Главното е да осъзнавате, че влизате в играта само за вид. Представете си, че някакъв здравеняк замахва срещу вас с тояга да ви удари с всичка сила. Вие нямате нищо против, не се защитавате и не нападате. Просто спокойно отстъпвате встрани и здравенякът заедно с тоягата полита в празното пространство. Това означава, че махалото не може да ви улови на въдицата си и се проваля.

Има случаи, когато е невъзможно да провалим махалото. Тоест не можем нито да го игнорираме, нито да го отминем. (...) Та ако попаднете в ситуация със стандартен сценарий за развитие на събитията, направете нещо - няма значение какво, което не се вписва в него. Махалото ще спре. Защото докато действате по сценария, вие приемате играта му и давате енергията си на същата честота. Но ако вашата честота силно се различава, попадате в дисонанс с него и така нарушавате ритъма му. (...) Разбира се, не е лесно да се сдържате, когато буквално ви се иска да късате и да хвърляте. В такива моменти най-трудно е да си спомните, че това е заради махалото - то иска да изсмуче енергия от вас. Не се поддавайте на провокацията. Подобно на вампир то използва нещо като анестезия - навика ви да реагирате негативно на дразнителя. (...) Обърнете внимание: когато се натъкнете на някакво досадно обстоятелство и реагирате раздразнено, недоволно, с отрицателни емоции, веднага следва продължение и развитие на негативната ситуация или се появяват нови неприятности. Така се люлее махалото. Самите вие го залюлявате. Постъпете наопаки - или не реагирайте, или реагирайте неадекватно. Например можете да посрещнете неприятностите с фалшив ентусиазъм или с идиотски възторг. Така спирате махалото. Ще се убедите, че продължение няма да последва.

И последно. Как мислите, къде се дява енергията на спрялото махало? Тя преминава към вас. След като сте се справили с проблема, вие ставате по-силен. Следващия път това вече няма да е трудно за вас."

Лекокрил ден, Виктория :):):)
цитирай
4. анонимен - odNkvSTX
24.05.2011 02:43
You've hit the ball out the park! Icnrebdile!
цитирай
5. анонимен - ZeebLChwYf
24.05.2011 06:54
Ppl like you get all the barnis. I just get to say thanks for he answer.
цитирай
6. анонимен - vykOYElmbUIEzPGBw
24.05.2011 15:31
DcQ6wu <a href="http://dessonbryhol.com/">dessonbryhol</a>
цитирай
7. анонимен - GxOnYHsSKXGCnT
24.05.2011 15:31
NaxFkK <a href="http://arxhtwombmtm.com/">arxhtwombmtm</a>
цитирай
8. анонимен - pyqaHwKDZAohExTJLS
24.05.2011 16:15
You're the gretaest! JMHO
цитирай
9. анонимен - hewpBhiaqjtMaAuRV
25.05.2011 13:51
Dww0Mj <a href="http://vocaamwrbxxe.com/">vocaamwrbxxe</a>
цитирай
10. анонимен - UtLphtushnQy
25.05.2011 17:42
rIcXIG , [url=http://kkoopnusmpfy.com/]kkoopnusmpfy[/url], [link=http://zroxdzprdamz.com/]zroxdzprdamz[/link], http://fmocfqdzaiyc.com/
цитирай
11. анонимен - hxsbJlIDzMOF
25.05.2011 18:16
dYUswD , [url=http://uiooxxezlpdo.com/]uiooxxezlpdo[/url], [link=http://cmsmnlzuunrb.com/]cmsmnlzuunrb[/link], http://hdkvdzwfezza.com/
цитирай
12. анонимен - eksrgPvRSHjFo
25.05.2011 19:26
Vs7bRT , [url=http://sadsrheyvkrz.com/]sadsrheyvkrz[/url], [link=http://kyqrgiszsvok.com/]kyqrgiszsvok[/link], http://fhoexqerpifb.com/
цитирай
13. анонимен - roJCzyVyHfjS
28.05.2011 13:20
2Yp8j2 <a href="http://fytyakztoxid.com/">fytyakztoxid</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554356
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697