Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2011 14:43 - Да пуснем ли духа от бутилката?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1569 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Чувствате ли го? Познавате ли го? Този неспокоен див дух, който ни кара да се раздвиждаме, да се палим, да тръгваме на път без да знаем на къде, кога и защо, да правим "луди и неприлични неща", "да ни изхвръкнат чивиите", "да изкочи дяволчето от нас", "да ни хванат лудите",  да пощръклеем или "да ме ухампе лошотийката", както казваше дъщеря ми и други подобни състояния на духа. И няма значение как го наричаме, дали го обичаме, дали е лош или добър – той съществува в нас, там вътре в дълбокото и колкото повече го натискаме на вътре, толкова по-неочаквано ни настъпва и изкача навън от нас.

Спомняте ли си филма "Шоколад" – колкото и да й е хубаво на героинята, когато задуха южняка - тя поема на път. Неспокойният дух в нея изкача и не я остава на мира докато не тръгне. И не е вярно, че с възрастта ни се успокояваме и улегваме, че ставаме по-тежки и умерени, просто ставаме по-опитни в заглушаване на гласа му.

Как се казва този дух всъщност? Това е лудия, неспокоен дух, който ни побутва в началото леко и нежно, но с времето все по-грубо и силно за да осъществим мечтите си.  Това е същият този дух, който е побутвал и нашите прадеди за да правят всякакви щуротии, да напускат родните си места и изобщо всичко удобно и познато и да поемат пътя на приключенеца. Ако не бяха такива, нямаше да има такова преселение на племената по света, нямаше да се умешаме така добре, че да не си спомняме от къде точно са тръгнали корените ни. Благодарение на този дух се е образувала не една държава и се е населил цял континент. Благодарение на този дух напредват и днешните технологии, стигаме до луната и звездите. Благодарение на него се опознават хората, движат се и все такива други подобни повече или по-малко съвсем нелогични и неразумни постъпки и действия.

Неспокойният дух във вас – познавате ли го? Забравили сте го? Жалко, Защото той ще изкочи, ще избухне, ще ви изненада. С или без вашето съгласие той съществува във вас. Не е ли по-добре да му дадем възможност, да го опознаем, да му дадем шанс.... Защото, какво сме ние, ако не едни мечтатели?

А, ако случайно вашият неспокоен дух е задремал дори повече и от вас, събудете го, сръчкайте го... вие заслужавате това....

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556472
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697