Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 11:10 - Предателства или изневери?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1173 Коментари: 0 Гласове:
5



 

Предателства и изневери

На иврит е една и съща дума, а и аз смятам, че и значението им е едно и  също.

Водени от девиза "Хубаво е там, където не сме", ние непрекъснато се сремим да бъдем там, където не сме, да имаме това, което не притежаваме, да... Очите ни са насочени на места различни от там където сме, да гледаме чуждото и забравяме своето, пропускаме мига, не оценяваме това, което вече имаме. Превръщаме живота си в набягване за да постигнем това, което още не сме...

Известен е вица "Жена, прекрасна си, чудесна си, съвършенна си, но поне малко нещо чуждичко да имаше". Това е, искаме чуждото, ламтиме за него, окото ни все настрани гледа. А нашето? А собственото? Е, то в кърпа ни е вързано, няма да ни избяга! Да, ама не!

Какво е предателство или изневяра? – всичко, което не е вярност. И няма значение към кого е насочена тя – към тялото ни, живота ни, здравето ни, съпруга, децата, семейството, свободното ни време, идеите, мечтите ни, любимите ни вещи, душата ни, ценностната ни система. Изневярата се заражда там вътре в нас и започва първо към нас. Всеки път, когато ние правим компромис със себе си и с нещо, което ни е важно и искаме да остане в живота ни, ние изневеряваме и предаваме. Себе си, в ръцете на другите, другите в ръцете на още по-други.

Винаги съм била вярна. Някой път до глупост. Оставала съм до край вярна на другите и съм изневерявала на себе си. Научих се да се отстоявам, да отстоявам себе си, вярата си, ценостите си. Започнах да оставам все по-вярна на себе си. Сега следва следващия урок – да изисквам таково отношение и от другите, които искат да останат в моето пространство и естествено и аз да им дам такова отношение. Отношения на Вярност.

И това важи да връзката душа-тяло, което е също такъв съюз, както и брачния. Ако душата отказва да приеме тялото и все се стреми да го напусне, да му "изневери" с други пространства – това е предателство, също така не здравословно като другите предателства.

Връзката с децата, семейството, съпруга, родителите – важна е. Ако ние разберем истинската й важност за нас, ще останем на място, ще работим, ще разбработваме градинката на отношенията и ще им останем вярни.

Състоянието, в което се намираме днес е резултат от нашите решения и избори. Ние съзнателно или не сме ги направили и сега живеем в техните последици. Ако нещо от заобикалящата ви ситуация не ви харесва – здравословно състояне, форми на тялото, дома ви, заплатата, работното място, семейнотото ви положение – помете отговорност за него. Какво значи това – първо го вижте ясно и честно. Приемете го. Благодарете му. То е ваше. Постигнали ли сте го с повече или по-малко труд. А чак след това погледнете накаде искате  да поемете, в каква посока искате да направите промените. И чак тогава поемете на път. Без гнява, сърдене, обиждане, завиждане, обвинения, осъждане, страдание. Още въдмож ще повторя – това се отнася и за отношенията ви със себе си и в отношенията ви с другите. Обявете – верността ми е важна. Важно ми е да живея в пространство чисто от предателство и изневяра и... помете кормилото за да постигнете това, което желаете...

На добър път, Капитани...

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2545613
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697