Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2011 08:54 - Пренебрежение
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1207 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 06.12.2011 08:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пр

Пренебрежение

Днес продължавам с почистването чрез метода на Кристала-чистота на намерението. По време на медитацията  изплува и почистих Пренебрежението. Трансформирах го с много любов в Оценка/Ценене. Правилна оценка на  себе си, на хората, на нещата, подреждането им  по важност и значение и отделянето на съобтветното внимание и енергия.

Оценката - за да мога да я извършвам правилно ще трябва да имам ясна  и цялостна ценостна система, т.е. да ми е ясно кое ми е ценно и кое - не? Имате ли ценостна система ? Това понятие съществува ли и работи ли при вас?

Много конфликти с други хора се раждат точно на основа разлики в ценностна система. Това, което ни е важно на нас и ние смятаме, че заслужава да му отдадем внимание и да вложим енергия от същите тези други хора се смята за маловажно и незначително. Тогава, ако те не обръщат внимание, не отделят време и енергия за важните за нас неща, ние се чувстваме ПРЕНЕБРЕГНАТИ и съответно се обиждаме и се сърдим.

Гореспоменатият конфликт е широко разпространен между половете. Известно е, че ценостната система е доста различна при двата пола. Това, което е важно за нас, жените изобщо не е важно за мъжете и обратното.

Как все пак да избегнем конфликтите, да не се чувстваме пренебрегнати и обидени?

Като първо сме наясно с тези различия. Също така, колкото сме и по-наясно и с нещата, които са ни важни и значими и за нас, толкова по-лесно ще можем да ги обявим на другия. И точно тук се крие и основата на конфликта – често смятаме, че нещата се подразбират и забравяме да ги обявим на глас.  Едва ли не разчитаме на телепатията – нашата или на другия и забравяме, че информацията може /поне за сега/ да бъде  предавана и приета чрез едно от петте ни сетива. Т.е. ако искаме да обявим това, което ни е важно, ценно, значимо трябва да го изразим така че, другият да го възприеме поне с едно от петте си сетива.

И чак тогава, когато сме сигурни, че сме предали информацията си по най-понятния за нас и другия способ, ча-а-а-к тогава ако случайно все още не са проявили разбиране, съобразяване, уважание, ча-а-а-ак тогава можем да обявим, че това ни обижда, че чувстваме пренебрежение и т.н. И е хубаво това да стане под формата на споделяне, а не обвинение, хленчене, оплакване, мърморене и т.н. Т.е. е хубаво да говорим ясно и директно и чисти от "параноични" помисли, че някой е направил нещо нарочно и със злонаременост, само и само на нас да ни е зле и ние да страдаме.

И още нещо много важно – проверете как вие се отнасяте към себе си – светът е наше огледало, помните, нали? Ако в поведението ви съществува  себепренебрежение и подценяване, а липсва себеуважание и себеизслушване, не очаквайте че другите ще се държат по някакъв различен начин.

Ако спазите тези условия, смятам, че вашето пространство ще се изчисти от пренебрежение и ще се изпълни с уважение, оценка и добра комуникация, разбирателство и естетвено с повече любов.

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555845
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697