Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 09:32 - Мазохисти ли сте?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1473 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За саморазрушителните сили на мазохизма Не смятайте,че преувеличавам или че използвам гръмки думи. Сега ще ви обясня какво имам предвид... Да дадеш в ръцете на другите решението как да се отнасяш към себе си е чиста проба мазохизъм. Ако твоето отношение към теб самия зависи от това как другите се отнасят към теб е чиста проба мазохизъм. Да се обичаш само, ако другите те обичат  е чиста проба мазохизъм. Да се наказваш, защото другите не те харесват и те наказват е чиста проба мазохизъм. Ако се тормозиш, обиждаш, защото другите искат да те тормозят и обиждат е е чиста проба мазохизъм. Да се признаеш, че съществуваш, да си обръщаш внимание и да се грижиш за себе си, само ако и другите го правят е е чиста проба мазохизъм. Ако смяташ,че струваш нещо само, ако другите са те оценили е чиста проба мазохизъм. Ако изоставиш себе си, само защото някой друг те е изоставил е чиста проба мазохизъм. Ако престанеш да се обичаш, само защото някой друг не те обича е чиста проба мазохизъм. Т.е.  ако нашето отношение към нас самите зависи пряко и е отражение на отношението на другите към нас. ТОВА Е ЧИСТА ПРОБА МАЗОХИЗЪМ. ПОСТАВЯНЕ В ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ ОТ ВЪНШНИЯ СВЯТ. Ще ме попитате, а какво е здравословното отношение към себе си? Добре ще ви отговоря: Нашето отношение към себе си  трябва да бъде поставено в ПЪЛНА НЕЗАВИСИМОСТ от отношението на хората към нас. Това, че някой не ни харесва,не означава нищо за нас. Просто има несъвпадание на вкусовете. Ние се харесваме, а той – не. Това е просто е. Но от това не следва, че трябва да се занемарим, изоставим, да си обърнем гръб и да се предадем. ДОРИ И АКО ТОЗИ НЯКОЙ СА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ, ДЕЦАТА НИ, СЪПРУГ/А, СЪСЕДИ, КОЛЕГИ, НАЧАЛНИЦИ И Т.Н. Поставени под пълната зависмост на хорското мнение, което само по себе си е съвсем неуправляемо и независимо от нас, то ние започваме да действаме на пълни обороти против себе си, задействаме своите саморазрушителни сили и ... се срутваме, естествено. Това е мазохизъм. Да действаш против себе си, са не даваш отпор на нападения, лошо отношение, подигравки, обиди, да ги смяташ за нещо съвсем нормално те поставя в ролята на постоянната жертва, което от своя страна привлича още такива нападатели. Това, което можем да направим е да решим, че от днес нататък, точно от този миг нататък /всеки един за себе си/ нашето мнение и отношение към себе си е поставено в пълна независимост от мнението и отношението на околните към нас. Не ставайте съучастници на вашите противници. Просто гордо вдигнете глава, погледнете се в очите и открийте себеуважението, достойнството, гордостта в себе си от себе си. Честито!
От днес аз решавам как искам да се отнасям към себе си, а на останалите...м... им, ако ме харесват - добре, ако ли пък не... пак добре ...
14.12.11 г.      



Гласувай:
5




Следващ постинг
Предишен постинг

1. hel - Много зареждащ постинг! Чак да ти ...
14.12.2011 10:54
Много зареждащ постинг! Чак да ти стане съвестно, ако не харесваш нещо у себе си.
В ученическия ми лексикон на въпроса "Какво мразите в себе си?", една съученичка беше на написала: "Нищо не мразя, особено себе си. Обичам се цялата".
цитирай
2. neprosvet - Много трудно ми беше да се дистанцирам от "общественото "мнение.
14.12.2011 17:31
Като дете много често чувах въпроса"Какво ще кажат хората?" ?!

Хареса ми! Благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554850
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697