Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2011 10:19 - Изкуството да имаш богатство
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За да имаш, трябва да познаваш имането и да знаеш как да имаш. Така имането те радва и те прави щастлив. Защото имането е изкуство...

Алчност е да искаш да имаш колкото искаш.

Скромност е да искаш да имаш колкото можеш.

Ако искаш да имаш колкото искаш, тогава тичаш и преследваш цял живот желанията си. Искаш все повече и повече и колкото и да имаш все не ти достига и искаш и искаш, а душата ти празна и гладна за искане.

Да искаш да имаш колкото може, е чудесно, но първо трябва да се опознаеш за да знаеш какво и колко го можеш за да го имаш.

Има хора, които искат да имат и получават, но не се спират да се зарадвам на имането си. Те преследвато имонето, водени само от искането си.

Има и хора, които казват – "Толкова мога" и спират, предават се, не напредват повече и цял живот се задоволяват с малкото, което имат.Но те не познават себе си, възможностите си и за това остават там назад – години наред на същото ниво.

Ако вие решите да имате, колкото можете и се заемете да можете все повече и повече, т.е. работите върху себе си и разширявате своите възможности, то и вашето имане ще расте в съотвествие с вашите възможности да го имате, да го придобиете, да го притежавате, да го съхранявате да му се радвате и наслаждавате, т.е. да поемете отговорност върху имането си.

Например първо си купувате кънки, тротонетка, след това колело, мотор и чак след това автомобил. Като всеки път разширявате знанията си да управлявате превозното си средство.

Тогава фокусът ви ще е насочен към моженето, а не към искането. Ще се развивате като хора, личности, учени, художници, таланти... и ще имате съответните слава, пари, способи и средства за да развивате моженето си още повече.

Понякога това, което ни тласка за да имаме е ВСИЧКИ ИМАТ И АЗ ИСКАМ ДА ИМАМ. Тогава например си купувам кола.

А ако си помисля – ВСИЧКИ МОГАТ И АЗ ИСКАМ ДА МОГА – тогава ще се науча първо да карам колата-

И чак след това ще си кажа – А СЕГА ИСКАМ ДА РЕАЛИЗИРАМ СВОИТЕ ЗНАНИЯ и ще си купя кола за да мога да я карам и да реализирам своите способности и знания. Това се нарича имане с цел реализиране на потенциала.

Резултатът е същия, но пътя е друг.

Ако всички си кажат "Искам да имам това, което мога" и тогава благата ще бъдат  разпределени според способностите, което ще е съвсем справедливо и честно, нали? Искаш повече – чудесно – ела и развий потенциала си, прояви го и естествено ще получиш и повече.

За какво му  е на човек, който няма намерение да искара шофьорските курсове да получи кола?

Но ако знаете на какво сте способни, знаете че можете, а стоите на сянка и се криете зад другите и не искате да имате според способностите си, тогава не се наричайте скромни, защото това е е скромност - вие сте страхливи егоисти, които не реализират своите способности и таланти, това, което господ им е дал и това, което те са научили и развили.

Това е еднакво лошо като алчността. Това е криворазбраната скромност. Истинската скромност е да искаш според способностите си, моженето си и да си готов го реализираш. И от това което получиш отново да го заделиш за увеличаване на способностите си, за да получиш повече според тях и да заделиш още повече за развитието им и така нататък. Имането не насоцено към самото имане, а с цел развитие и продължение...

Не бъдете хора музей, не трупайте способности, можене, потенциали, без да реализирате, да покажете, това което можете и имат

Думата, която трябва да използвате е АКТИВИЗИРАНЕ на вътрешния ви потенциал. Днес ви призоваваме към реализация на вашия вътрешен потенциал, на вашите заложби, които са като залежите на една страна – ако те си останат заровени под земята,няма как да бъдат открити, използвани и полезни. А те се наричат "полезни изкопаеми", нали? Защото ги изкопаваме и използваме за полезни цели.Това е богатството на земята, това е и вашето истинско богатство.

Бъдете богати, разрешете си да бъдете богати....

Изровете вашите полезни изкопаеми и ги покажете на света...

Активизирайте се и се реализирайте...

©Виктория Леви-Реувен

22.12.2011

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554969
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697