Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2012 08:15 - Никой не обича такива като мен
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1552 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Никой не обича такива като мен

Това изречение "похлупак" е определило цялостното поведение на една моя клиентка. Когато по време на разговорите стигнахме до него я попитах "Какви такива?" и тя заплака – "никаквици", отговори ми с огромна болка. "А от къде знаеш, че си такава – никаквица?", отново попитах аз и от там се изля една стара и болезнена история от детството, което бе изпълнено със сексуален, физически и словесен тормоз.

Пиша ви това за да ви дам пример за как някой, някъде, някога си е казал нещо за нас и ние сме го приели за истина и сме си го "лепнали на челото" като фирмен надпис.

А истина ли е това? Никаквица ли е една жена, която е преживяла това? Тя ли е мръсницата? Такива преживявания, постъпки и думи могат да ни жигосат, да ни бележат за цял живот и могат да ни обрекат на страдание и самота, на безлюбовие и уважение и то най-вече към себе си.

Да простиш на себе си, на другия, на живота, съдбата, на Бога е да изстриеш това безлюбовно състояние, което те е довело до стаданието, да полееш раната си, която е по-често душевна и по-редко физическа, с милосърдие, разбиране и приемане, с прегръдка, с любов...

Такава любов, която е като мехлем за тези рани и белези, която изчиства дамгосаното, която променя мирогледа, която отваря вратите и прозорците на душата, на сърцето, на живота...

Обичам ви мили жени и мъже, които сте преминали насилие през живота си в каквато и да е форма – физическо, сексуално, словестно...

Обичам ви, приемам ви, разбирам ви, прегръщам ви и смятам, че никой не е в състояние да пречупи духа ни, ако ние не му разрешим.

Дори и ако го е направил, някога в детството, когато сме били малки и слаби, то днес  ние можем да възстановим здравия си дух, да излекуваме раните си с любов и светлина.

Ние, заслужаваме любов, точно така, както всеки друг човек по света. Ние, заслужаваме доброта, защото сме прекрасни божествени същества...

Престанете да се наказвате и лишавате от любов?

Дайте си любов, разбирателство, прегръдка...вие заслужавате това...

Сега! Тук! Простете си... цялото минало си простете наведнъж... Сега!

Обичам ви...

Виктория




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. maralxxx - "Любов"?? Какво беше това?
12.01.2012 23:46
"Обичай себе си, за да бъдеш обичан" - някога, някъде бях прочел това и хич не ми хрумна да го разбера :) Хмм, а как ли става това като сме нация на себемразещи и отричащи всичко нормално, което става около нас ??!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555524
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697