Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2012 11:30 - За гнева и спокойствието
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1295 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За гнева и спокойствието

Когато сме ядосани, ние сме слепи за реалността. Гневът може да ни даде краткотраен изблик на енергия, но тази енергия е сляпа и блокира онази част от мозъка ни, която разграничава правилно и грешно. За да се справим с проблемите, трябва да бъдем практични и реалистично настроени. За тази цел трябва правилно да използваме своя човешки интелект. А това значи, че умът ни трябва да е спокоен. (Далай Лама)

 

Това, че гневът ни изпълва с енергия е причината да се пристрастяваме към него. Но и той като всеки друг наркотик ни изпълва с лъжлива, илюзорна и вредна енергия, която е краткотрайна и от която има дълготрайни последици. Такива са например шоколада, алкохола /захарта и опиянението в него/, висококалоричната храна, кафето, много видове лекарствени препарати и др. Все такива всепризнати и "законни" наркотици, без които ни се струва, че не можем.

Като всеки друг наркотик и гневът ни дава ТРЪПКА, адреналин, който активизира мозъка ни, мобилизира дейността на тялото ни, но ние ЗАПЛАЩАМЕ ВИСОКА ЦЕНА ЗА ТОВА – губим здравето си, свободата си, радостта от живота, а често и връзката си с любими хора.

Това, което Далий Лама казва, че в моменти на неспокойствие се изключва възможността ни за реална преценка на Правилно-Грешно се използва от продавачите и манипулаторите. Те умишлено ни поставят в ситуации на "Няма време", "това е последен шанс", "единствена възможност", кратки срокове и др. за да могат напрягайки ни ПО-ЛЕСНО ДА ВЛИЯЯТ НА НАШИТЕ РЕШЕНИЯ, КОИТО МОЖЕ БИ НЯМАТ ДА БЪДАТ НАЙ-ПРАВИЛНИТЕ ЗА НАС. Изводите си направете сами, но аз съм се отказала да взимам решения в напрегната обстановка. Защото това напрежение най-често е изкуствено създадено и в полза на някой друг.

Тук не става въпрос за експремни ситуации, в които наистина трябва да взимаме решения за живот и смърт и да действаме по възможно най-бързия начин. Тогава, есттествено се изисква пълна мобилизация на мозъчните ни клетки за да направи правилан преценка. Тук говорим за изкуствено създадени причини за гняв като средство за събиране на сили и изпълване на енергия. И това може да бъде предизвикано от някой друг, но смешното е,че най-често ние си ги причиняваме сами. "Обичам да се ядосвам" – бе извода, до който стигнах и реших да работя за постигане и устояване на собственото си спокойствие. Естествено е, че има много фактори, които искат да ме изкарат от това мое спокойствие, но осъзнавайки, че това е по-изгодно за другите, но не и за мен, аз се старая дори и в случаите, когато съм го напуснала да се върна и да остана там.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neprosvet - Много се пазя от гнева!
06.09.2012 14:43
Не, че ставам опасна.:))
Спирам да мисля, блокирам.Просто ставам неадекватна.:((
Напълно споделям!
Поздрави!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554444
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697