Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 08:44 - Преоблекъл се Илия и... пак у тия
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 867 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Животът е станал много по-динамичен -  това е факт, с който не вярвам, че някой ще иска да спори. Вече много предмети, норми на поведение, вярвания от миналото дори и знания и умения просто не ни вършат работа. Знаем, можем, но какво от това? Вече трябва да се обучаваме на нови неща. Технологиите променят живота ни и явно няма как да ги спрем. А това, което не може да променим – променя нас. Т.е. ние трябва да се съгласим да се променим за да бъдем в крак с времето или иначе изоставяме и животът ни изблъсква настрани от потока си.

Да си актуален, да си модерен, да си в крак с времето си, изисква работа и непрекъснато развитие. Да следиш последните новости и да се съобразяваш с тях, често е глупаво и смешно. Да бъдеш сляп последовател на всичко модерно може да те доведе до там, че да загубиш своята собствена самоличност. Но и да стоиш на страни и да отричаш напредъка и развитието, с надеждата, че светът ще се съобразява с теб, а не ти с него, също може да те отблъсне от обществеността. Къде е златната среда? Там където твоята собствена мисия се среща и ползва новите открития и изменения за осъществяване на твоите цели.

Често казваме "Животът е път", чудесно, но трябва да знаем на къде сме тръгнали иначе ще се лутаме дълго по пътищата, а то пътища много...

Това, което искам да ви кажа е, че когато имаме и познаваме мисията си, когато сме наясно кои сме ние в същност, чудесно е и дори препоръчително да се съобразяваме и да ползваме за собствените си лични цели световния технологичен прогрес. Когато не знаем кои сме ,за какво сме се родили, когато нямаме поставени цели и посоки на действие, то ние се лутаме и загубваме в джунглата от информация или просто вдигаме ръце и се отпускаме на течението. А може би избираме и най-лесното – лягаме на сянка пасивно да си подремнем докато животът си прави неговите си промени и се развива напред.

И това, което пиша е вярно на всяко ниво – лично или групово, или национално, или световно... Ако груповото национално съзнание на българите отрича световното развитие с типичното "те такова животно нема!", то страната ще остане извън цялостното световно развитие. Но от друга страна, ако правителството през цялото време се лута след кой да тръгне и на кого сляпо да подражава без да се запази националния облик, то ще се загуби ценната българщина и загубите отново ще са налице.

Да знаеш кой си, от къде идваш и на къде отиваш е едно от най-ценните неща, които може да си подарите. Това се нарича себеопознаване и себеосъзнаване. И никой друг не може да ви отговори на тези въпроси. Това е лична ваша работа... и понякога работа за цял живот...

12.10.12 г.

Виктория Леви-Реувен

 




Гласувай:
0



1. victoriavselena - Колко страхливци има по света
12.10.2012 09:44
Боже!???
Колко хора, стоят там на сянка и анонимно мърморят, плюват и хвърлят кал?
Неумори ми са...
Но това са като гъсениците и хлебарките по пътя, не зная дали да полезни, но ги има :))
цитирай
2. victoriavselena - горното е написано
12.10.2012 10:20
по повод на един анонимен коментар, който бе толкова гнусен, че го изтрих. Какво да се прави, още не мога да свикна с хлебарките по пътя си?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554492
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697