Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2013 10:03 - Обсебванията и изчистването ни от тях
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 2232 Коментари: 0 Гласове:
2



 Обсебванията

Как да се изчистим от желанието и възможността да бъдем обсебвани или обсебващи? Защото когато има обсебване винаги е двустранно, както вина, жертвеност, насилие и др.

Защо се получава желанието ни да обсебваме някой/нещо друго? Това желание се ражда от чувството ни на глад, от недостатъчност, от незадоволеност, от алчност, от стремеж за още и още..., неудовлетвореност и незаситеност. Как да се лекуваме? Чрез развиване на състояние на заситеност, задоволеност, удовлетвореност, доволство, достатъчност. Способността си да казваме Стига! Стоп! До тук! Да поставяме граници и да спазваме граници.

Това, естествено е процес, но започвайки го,ние ставаме все по-умели в различаване на обсебването и неговото отстраняване, а и предотвратяване на желанието ни за обсебване към другите. Защото, ако ние сме обсебени, т.е. някой пие от жизнените ни сокове и ни отнема от жизнената ни енергия, то ние изтощени се обръщаме за помощ към друг източник на енергия и започваме да смучем от него. Т.е. ние се превръщаме в обсебващи паразити.

Прекъсвайки веригата на обсебване и паразитизъм, запушвайки изходите, през които изтича енергията ни, ние започваме да ставаме самодостатъчни. Т.е. ние произвеждаме достатъчно енерегия, която да задоволява нуждите ни, а в случай на свръхпроизводство – изкарваме излишъка от енергия на пазара и там я заменяме с друг вид такава. За по-лесно разбиране на процеса си представете зеленчуковата ви градина, в която произвеждате продукти – задоволявате нуждите си, а остатъка продавате или заменяте за друг вид такива, които могат да задоволяват друг вид ваши потребности. Същият процес се извършва и с жизнената ни биоенрегия, която ние прозвеждаме в телата си и която е предназначена първо и основно да задоволи нашите вътрешни потребности.

Кога се появява обсебването, пристрастяването, прилепването, паразитима, енергийния вампиризъм, зависимостите?

- Когато ние не вярваме в себе си, че сме в състояние да произведем необходимото количество енергия;

- Когато от някакъв страх, паника, травма сме блокирали производството си на такава;

- Когато някой вече ни е обсебил, залепил се е за нас и ни смуче от енерегията;

- Когато ние сме насочили собствената си енергия за задоволяваме на чужди нужди преди да задоволим собствените си, т.е. всеотдаване. Давайки на другите и пренебрегвайки собствените си нужди ние започваме да търсим въшни източници за захранване и задоволяване на потребностите си.

- Когато някаква тема задейства в нас разрушителни процеси, предизвикани от злоба, ненавист, омраза, отмъстителност, завист, гняв, които отравят нашата собствена енергия и ни действат демобилизиращо и ние не можем да се храним със собствената ни енергия, защото тя се превръща в отровна и за самите нас.

Отличителни знаци:

-         Ако забележите, че човек, тема, дейност, място и т.н. ви изтощават – това е нещо, което смуче енергиите ви.

-         Ако забележите, че твърде много говорите обръщате внимание за нещо/някой, това е обсебнане.

-         Ако решите, че не можете без нещо/някой – това е обсебване.

-         Ако забележите своя зависимост или че някой е зависим от вас – това е обсебване.

 

Определение – Обсебването е кражба! Това е отнемане на собствената ви енергия без ваше съгласие и разрешение. Но същото правите и вие, ако забележите, че обсебвате някой друг или нещо.

Лечение:

1.     Взимане на решение за изчистване на личното ни пространство от обсебвания.

2.     Освобождаване от всякакви зависимостти и вредни навици.

3.     Поставяне на граници и спазването им.

4.     Признаването на границите на хората около нас.

5.     Граници значи и дозировка, срокове, време и т.н. във всички области на живот.

6.     Изчистване на нуждата от това да бъдем обсебвани или обсебващи, зависими и вързани, т.е. развиваме състоянието си на свобода. Защото Любовта е свобода, а не обсебване.

7.     Подреждане на преоритети – като поставяме себе си на първо място. Винаги! Навсякъде!Между всички и всичко.

8.     Ежедневни тренировки и медитации за изчистване на глада за внимание, енергия, която идва от вън.

9.     Преминаваме на самодостатъчност – това не е изолация, а състояние, в което се казва например "Това,че аз казвам че съм добър/а, красив/а, умен/а,успял/а" ми е достатъчно и аз съм готов да живея живота си според собствените си критерии, без да се влияя от мнението на околните".

10.                        Това веднага води до засилване на увереността и вярата в себе си и повишата самочувствието ни.

11.                        Това не води до свободия, защото вече сме си поставили граници, действаме според моралните си ценостти и не го правим за сметка на другите.

12.                        Изчистване на паразитизма във всичките му форми и нива.

13.                         Развиваме на Любовта като начин на живот – като започнем от себе си, естествено.

14.                        Изистване желанието си да бъдем подчинени, жертви, използвани, подтискани, смачкани и го заменяме с достойство, светлина, вяра, свобода, любов.

15.                        Да повярваме,че свободата е основен елемент от Любовта.

16.                        Ежедневно чистене на страха и трансформирането му с Любов.

17.                        Ежедневно проверяване на чистотата на намерението ни за промяна. Ако няма резултати, значи намерението ни за изчистване на обсебванията ни не е достатъчно чисто.

18.                        В момента, в който започнете да се освобождавате от обсебвания веднага ще почувствате прилив на енергия, лекота, свобода, ще се подобри дишането ви, енергичността, жизнеността. Ще изчезнат апатичността, мързела, безразличието ви, депресията, безсилието, сивотата.

19.                        Внимание – в момента, в който разберете че някой, нещо ви отнема от енергията, ви обсебва не се изпъвайте с гняв и желание за отмъщение, веднага си спомнете, че и сигурно и вие правите същото на някой друг.

20.                        Обсебването/енергийния вампиризъм става на дълбоко подсъзнателно ниво, под формата на "удавника се хваща и за сламка" и най-често обсебващите не съзнават какво правят. Те действат под влиянието на силен страх от изоставяне, от смъртта, от самотата и др.

21.                        Прощавайте, прощавайте, прощавайте... това е един от прекрасните методи за изчистване на обсебванията, прилепванията и води до собственото ни освобождаване.

22.                        Благодарете, благославайте, обичайте, прощавайте – няма по-добро лекарство от това. Лекува всички видове рани.

23.                        Бъдете милостиви и към себе си и към околните. Не забравяйте да се поощрите и похвалите всеки път, когато успеете да откриете и обезвредите връзка на обсебвания.

24.                        Браво на вас.

25.                        Благодарете си, че сте толкова смели и чудесни и че сте се захванали за тази огромна изчистваща работа.

26.                        Успех, свободни люде.

Виктория Леви-Реувен




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2555574
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697