Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2014 10:07 - Не разрешавайте да ви вземат страха
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1655 Коментари: 0 Гласове:
2



 ОТНОВО ЗА СТРАХА

Когато някой ни "Вземе страха"... и вярвайте ми, след това не ни  остава нищо. Чувстваме се като кукла на конци – безволеви, без самостоятелна движеща сила, без собствени желания и мотиви. Атапични, безчувствени, загубили желание за живот.

Без страх сме за никъде.

Много е говорено за Любовта, колко важна и жизнено необходима ни е тя, но ....без страх сме нищо! Само красиви, празни от съдържание обвивки. И най-абсурдното е, че страхът ни се стопява и изчезва при силно стресови ситуации. Особено, ако сте подложени на постоянен и повтарящ се стрес. Така, че направете разлика между стрес/напрежение и здравия, жизнено-спасяващ ни страх, чистите ни природни инстикти, които ни задействат при заплашващи ни ситуации.

Колкото повече стресът се увеличава, а това става с непрекъснато чрез изкуствено насажданото ни забързано темпо и увеличаване на скоростите, чрез мотивите за повече, по-бързо, по-далеко, с непрекъснато "вдигане на летвата" на изискваните от нас резултати, които отдавна са надминали границите на човешките възможности и ние подложени на това напрежение в един момент се срутваме, нашата нервна система не издържа и ни изоставя. Бум! И нас ни няма! Изчезва здравото ни съзнание, "душата ни изхвръква" и ние оставаме празни от съдържание красиви безчувствени и лесно управляеми кукли. Емоционални инвалиди, зомбирани подобия на човешки същества.

Страшно ли е? Това ми е и целта – да ви върна и да събудя във вас страха. Как се живее като на ежедневно състезание, ако не с другите, то със себе си? Кой кон или куче би издържало това?

Но ние хората се борим със страха си, със здравите си логични инстинкти и продължаваме, дрогирайки се с хранителни добавки, витамини, наркотици, алкохол и други подобни стимулатори.

До кога ще бъдем безстрашни? Страх ме е като си помисля това!

Страх ме! И за това ви пиша това! Събудете и възвърнете страха си. Направете го ваш приятел и защитник. Той е вашият телохранител. Не се борете с него, не го изтривайте, не го затваряйте в тъмница. Не разрешавайте "да ви вземат страха", защото с това ви взимат и силите за защита. Върнете страха си. Той е ваш и най-вече пазете се от стрес,напрежение, изкуствено наслагвани ни  енергийни стимулатори. Движете се с ритъма на сърцето си. Само така ще останете човечни и сърдечни. Всичко останало е подчинено на чужда воля зомби. Изберете свободата,спокойствието. Отделяйте време прекарано със себе си, в тишина. Възвърнете връзката със себе си. Чрез страха. Чистият, природен, животински, живото-спасяващ ни страх. Бъдете себе си – живи, органични същества.

Обичам ви.., заедно със страха ви. Не се отричайте от него. Той е ваш приятел.

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556124
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697