Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2014 12:46 - Коефициент на важност?! Какво ли е това?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1614 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Всяко нещо или някой има определен и различен Коефициент за важност за нас, който му даваме ние самите.

Обърнете внимание – ние!

Има хора, най-обикновени хора, на които ние им даваме титлата "приятели" и те веднага стават много по-важни за нас. Други са ни "любими", при трети пък са заварено положение с титлата "роднини" и ние очакваме да са ни по-важни от другите хора, с които нямаме роднинска връзка. Често и дори и това, че само познаваме някой, т.е. знаем някои данни за него го превръща в по-важен от други непознати за нас. Общите елементи от живота ни – общ роден град, едно училище, клас, хоби, пол, цвят, вероизповедание и т.н. също допринасят за увеличаване на коефициента на важност.

Какво значи да си важен ли? Това е коефициент, който дава много по-голяма тежест и значение на всяко казано или направено нещо от човека или случилото се обстоятелство. Често са ни важни и предмети, например – часовник, кола, телефон и др. Ние сме готови да обръщаме повече внимание и от там да вложим много повече енергия във важните за вас неща.

За всеки човек важните неща са различни и на нас ни е много по-лесно да се сближим с хора, които са подобни на нашата квалификация по важност. С подобна преоритетна система.

Опасността се състои в това, че НИЕ ДАВАЙКИ ВИСОК КОЕФИЦИЕНТ НА ВАЖНОСТ НА НЯКОЙ ИЛИ НЕЩО, СТАВАМЕ ВСЕ ПО-ЗАВИСИМИ ОТ НЕГО, ОТ НЕГОВАТА НАЛИЧНОСТ, ПОВЕДЕНИЕ, РЕАКЦИИ И Т.Н.

Отнемайки или намалявайки степента на важност, която сме дали на нещо или някой извън нас, ни възвръща нашата самостоятелност и свобода от него.

Как можете да разберете дали нещо или някой ви е наистина важен – попитайте се, дали можете да живеете и без него. Често нашата зависимост от някой или нещо е илюзия, защото за да съществуваме ние имаме нужда, ама истинска важна нужда само от въздух, вода, храна, сън. Всичко друго са екстри. Важни, понякога, но екстри.

Колкото по-малко са важните за вас неща, толкова по-свободни от зависимости ще бъдете вие.

Това, наистина не е много лесно в съвременния свят на рекламата, чрез която е лесно да се пристрастим към най-различни "жизненоважни дреболии".

И не забравайте, това, което днес ви се вижда най-важното на света, утре може да се окаже съвсем маловажно. Така, че приемете важността за преходна и динамична и не залагайте живота си в ръцете на толкова, според вас важни фактори.

Всичко е преходно. Важността – също! Хората и модата преминават през живота ви и единствените, които ще останат във вашия ви живот сте вие самите. Сега нали разбирате кой е наистина важен за вас?

Точно така...

Благодаря, че бях толкова важна, че дори прочетохте до край, написаното от мен.

С любов и благодарност

Виктория




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554784
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697