Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2014 09:42 - Да знам ли или не?
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 1828 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да знам или да не знам, това е въпросът?
През всичките години на детството ни учат да знаем и да знаем и да знаем. Колкото повече знаем, толкова ни е по-осигурено доброто бъдеще. И ние се превръщаме във... всезнайковци. А най-прекрасата част от детството е преди да започнат да ни учат колко е важно да знаем.
Да знаеш или да не знаеш е състояние на духа. Да си разрешиш да не знаеш е знак на доверие към себе си и към Вселената. Към Бог или ангелите. В зависимост от това, в което вярвате. Да не знаеш е да дадеш свобода на твореца да ти даде даровете си, а ти да си отвориш ръцете в готовност да получиш, да приемеш. А да приемаш с радост, така че другия да се почувства по-богат от това, че си приел от него е висше изкуство.
Да си в състояние "не знам" е да дадеш знак на Вселената - "Доверявам ти се, знам, че си на моя страна и ми мислиш доброто" и Вселената ти отвръща със същото. Защото знанието ни ограничава, дава ни сила и контрол, но и ни затваря и изпълва със страх. Защото всяко нещо, което не знаем е не-познато и се превръща в причинител на страх. 
Опитайте се днес да бъдете и да останете в състояние "не знам". Да приемете, че не знаете и да се чувствате добре с това. Да си дарите свободата да не знаете.
Да се доверите, че е възможно да не знаеш и... всичко да е наред.
Защото Животът не пише оценки. Той си е просто живот... и си тече ли тече покрай нас, докато ние трупаме знания за него.
Да разрешим на живота да премине през нас. С цялата си красота и изчистващо-трансформираща сила.
Да си го живеем. А как? Да ви кажа и аз не знам...



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554724
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697