Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2015 13:45 - Мисля, че дължа това на всички, претърпели някога насилие
Автор: victoriavselena Категория: Забавление   
Прочетен: 2164 Коментари: 0 Гласове:
2 Сам си си виновен/вна!?

Мисля, че дължа това на всички жени,

претърпели някога насилие

от всякакъв вид и форма

А и защо само на жените, а не на всички хора без разлика във възраста, пола, цвета,расата и т.н. ...

"Да би мирно седяло, не би чудо видяло" е поговорката, която оневинява всички насилници, защото се предполага, че ако е упражнено насилие, то някой не си е седял мирно срещу тях и с това "сам си е предизвикал насилието упражнено срещу него"!

Да, ама не! Да си стоиш в къщи, затворен и навел ниско глава, да мълчиш виновно, да се лишаваш от разходки и удоволствия само и само да не предизвикаш лошото вече не е метод, в който вярвам.

Имам право да вървя необезпокоявана по улиците, по алеите на парка, по пътеките на планината. Имам право!

Имам право да се обличам по свой вкус и мярка и с това да не се смята че предизвиквам нечии порочни помисли.

Имам право да разполагам с тялото си, само аз! То е мое и само мое.

Всеки може да се доближи и да ме докосне – само ако бъде поканен за това!

Не мислете, че ви правя знаци, намеци и тайни покани. Аз съм достатъчно голяма за да го направя ясно, така че със сигурност да разберете посланията ми.

Не мислете, че ме познавате по-добре от мен и че знаете, че аз искам и си мисля неща, за които не съм и подозирала. Аз съм в своята собствена глава и вече знам какво става там. Бръмбарите излетяха.

Изчистила съм се и от последната капка вина, насаждана ми от насилниците, които си позволяват да раздават насилие съвсем безотговорно, отказвайки да поемат отговорност за мислите, думите и действията си, смятайки, че някаква изпитана от тях емоция ги освобождава от това.

"Нервиран съм! Ядосан съм! Гневен съм! Бесен съм!" не са състояния, които ви дават право да използвате насилие срещу хората около вас. Не бих в ипрепоръчала ида преглъщате гнева си или страха си. Имам много методи за здравословно освобождаване на напрежение, стрес, гняв и страх.

Това, че някой се е отнесъм лошо към мен, не ме прави лоша мен.

Освобождавам се от всички догми да "второкачесвеност, жигосване, белязване" които има в съзнанието ми, поведението ми, тялото ми и душата ми, само и само защото съм била обект на насилие.

Аз съм свободна от насилие. На пълно, окончателно и безвъзратно.

Моделът на жертвата ме е напуснал. Завинаги. Чиста съм от жертвеност.

И запомнете – АКО СТЕ БИЛ/БИЛА ОБЕКТ НА НАСИЛИЕ ВИЕ СТЕ ПОСТРАДАЛ/А, НО АКО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ТЪРСИТЕ НАЧИНИ ДА ОПРАВДАВАТЕ НАСИЛНИКА СИ – ТО ВИЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ НЕГОВА ЖЕРТВА.

Виновният/та не сте вие! Аз не бих ви съветвала да търсите и отмъщение и разплата, защото това само води до нови жертви, отново и отново. "Око за око, зъб за зъб" не е от моите вярвания.

Но да простите, това значи да се освободите – вие самия/самата!

Да простите, това значи вие самите да си изчистите петната по ризата/блузата/дрехата/тялото/душата, които някой друг е замърсил.

Ако някой ви изпръска със сос, вие няма да продължите да ходите така, нали? Ще се изчистите, изперете. Тогава защо не го направите и със своята душа?

Аз съм преминала сексуален и всякакъв друг тормоз в детството си и днес със сигурност знам, че виновната не съм била аз.

Чиста съм. Без петна! Без заърсявания. Мога гордо да си изправя главата и да кажа – Аз съм достатъчно добра за да живея добре със себе си, а и със всески друг по света.

Добра съм!

Чиста съм. Обичана и обичаща. Светла съм и достойна да се нарека жена. Вярвайте ми, не винаги е било така. Нивото на себеотричането ми бе стигнало почти до 100%. Бях престанала да живея, да се усмихвам, да съществувам. Бях навела виновно глава за да не ми се случи отново нещо лошо, защото си мислех, че лошата съм аз.

Бях прозрачна, не присъстваща в себе си, предпочитах да си мисля, че нямам тяло и не съм жена, само и само да се защитя от насилието около мен.

Отказвам да наказвам себе си за грешките на някой друг. И ако някой е използвал насилие срещу мен – сгрешилия не съм аз. Аз съм подстрадалия. Грешният е той!

Добра съм! Милостива съм! Обичана! Прощаваща. Простила.

Аз съм. Обичам се, точно такава каквато съм. Безусловно и свободно. Не вярвах, че някога ще мога да кажа това. Но днес заставам зад всяка моя дума.

Благодаря

Виктория

 

 
Гласувай:
2
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2100158
Постинги: 852
Коментари: 4645
Гласове: 10683