Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2008 10:11 - Въпрос на избор ли e живота и смъртта?
Автор: victoriavselena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1637 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2008 10:50


Тези които за преживяли раздели и познават болката от тях често започват да се страхуват да започнах нова връзка, защото първо са сигурни, че ще доведе до нова раздяла и вече са достатъчно „опитни” в разделите за да знаят колко много боли и да не желаят да я преживеят още веднъж. Това е, когато имаме избор да започнем една връзка или не. Обикновено това е в случаите на ново приятелство или романтична връзка. Но днес се запитах какво става в случаите, когато нямаме този избор. Когато раздялата е окончателна, невъзвратима и никой никога не ни е питал дали искаме да започнем тази връзка или искаме да я приключим. Да това е връзката ни със живота, с близките, с роднитие, с родителите, с братя и сестри. Аз говоря за живота и смъртта. Никой не ни пита дали искаме да живеем или умре.

Смъртта винаги идва внезапно не навреме и на място. Винаги ни изненадва. И в това е нейната сила. И точно с това ни плаши най-много. С нейната внезапност. Как можем да се подготвим да нея? Да се сприятелим с нея? Да я избягване?  Толкова страшна ли е смъртта? Или това, което ни плаши е болката на раздялата? 

И има ли смисъл да започнем да живеем, навлезем в живота, след като знаем, че той завършва в раздяла? 

 

 



Тагове:   смъртта,   въпрос,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martito - Може би от своя гледна точка смъртта ...
18.10.2008 10:29
Може би от своя гледна точка смъртта не би казала, че е внезапна, по-скоро на нас ни липсват сетива за нея, за да я предусетим. И страшна е не самата тя, а мисълта, че свършва нещо, което познаваме и то не чак дотам, че свършва живота - който -добър-лош - все пак предпочитаме. Щото не сме наясно какво става след смъртта, пък е малко трудно да повярваме, че тя е само преминаване от едно състояние в друго...
цитирай
2. wonder - Съвсем...
18.10.2008 12:15
... духовен въпрос е! :)))
И двете са врати - Портали към измерения, които ни очакват.
цитирай
3. victoriavselena - чувствам, че днес
18.10.2008 13:28
се разделям с нещо на енергийно ниво. Преди два дни бях на пробен енергиен сеанс и цялата съм разбъркана. Това което мисля че се разделям с разделението между живота и смърта. Още ми е мътно. Изкачат много въпроси, думи, мнения. Ще минят няколко дни докато се уталожат нещата. Но това, което разбрах, че определено ме е страх от болката, която раздялите причиняват. може би това е причината да не започвам някои нови неща, защото като започнеш ще трябва ад ги приключиш, което си е чиста раздяла. Ще продвължавам да мисля.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2554467
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697