Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 09:33 - Безплатно?
Автор: victoriavselena Категория: Бизнес   
Прочетен: 2920 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image 


 

Училище по щастие

Виктория Леви-Реувен
Треньор по щастие

victoriacoach@gmail.com

 

 

 

"Щастието е преди всичко състояние на духа. То е различен начин да погледнем на света. То идва при нас само ако страстно сме го пожелали, съгласно закона за привличането и хармонията, който управлява света." / Дугпа Ринпоче/

 

 


Обичаме да получаваме безплатно, т.е. да не заплащаме за това, което ни дават и обичаме да получаваме заплащане за това, което даваме. Това не  е ли парадокс? Съществува ли изобщо "безплатното" или ние си плащаме ако не с пари, то с нещо друго?

Аз лично казвам – радвайте се, когато имате възможност да заплащате с пари, защото винаги заплащаме, ако не с пари, то с нещо друго. Точно като във вица за онази жена, която мъжът й я сварил да прави секс с кума и се оправдала с думите: "Като не ми остави пари с какво да го почерпя?"

Не бързайте да не се съгласявате, сега ще ви обясня.

Ние сме човешки същества, които са пълни с определено количество енергия – жизнена енергия, биоенергия, която ни спомага да се движим, действаме, говорим, мислим, живеем. Всеки от нас се нуждае от различно количество енергия, но при всички нас тя  е ограничена. Представете си, че вие сте някакъв съд за енергия. По ваш избор. Ваше задължение да поддържате този съд пълен. Колкото по-пълнен е съдът ви, толкова вие ще бъдете по-енергийни, силни, жизнени.

При всеки контакт с околната среда става енергообмен. На съзнателно или несъзнателно ниво, но вие във всеки един миг от живота си сте в енергообмен с вещите, хората, въздуха, водата, с цялата природата, с планетата, с космоса.

Всичко е енергия. В различни видове, плътност, състав, но енергия.

Всеки път, когато вие обръщате внимание на нещо или някой – вие влизате в контакт с него и между вас започва енергообмен- преливане на енергия от вас или към вас.

При всеки едни контакт важи и физическия закон на скачените съдове, т.е. енергията протича от посоката, в която има повече, към посоката, в която има по-малко и се стреми към изравняване.

За това всеки път, когато вие сте в контакт с енергийни и жизнени хора се чувствате зареден, а когато сте в ниско енергийни хора се чувствате уморен.

Всеки път, когато вие говорите, мислите, гледате или просто насочвате вниманието си към някого, вие му отдавате от своята жизнена енергия. Т.е. ако обичате или не обичате някого, ако той ви ядосва или ви радва, ако някой ви е наранил и вие не можете да му простите, ако по цели нощи мислите за него, ругаете го наум, ако сте гневни  и крещите, ако някой ви дразни и вие му се карате – ВИЕ МУ ОТДАВАТЕ (СЪЗНАТЕЛНО ИЛИ НЕ) ОТ СВОЯТА ЕНЕРГИЯ!

За това и казват, че когато простиш на някой то ти правиш добро на себе си, защото ти го освобождаваш от мислите си и не му даваш повече от енергията си. И няма значение дали го обичате или го мразите – вие му давате от своята жизненоважна ви енергия, която е ви е толкова важна за да оцелявате и за да живеете добре.
Сега след като знаете това, решете сами дали да захранвате някой, който не обичате със своята чиста, прекрасна, жизнено необходима ви биоенергия.

И още нещо - когато вие сте в контакт с някого, вие сте в съобразна сделка – давам-получавам енергия. И когато има заплащане с пари, (не забравяйте, че парите са също енергия) се получава "пито-платено". В случаите, когато ви се струва, че сте получили нещо безплатно, знайте че от вас се очаква да  заплатите с някакъв друг вид енергия – "благодарен съм ти за цял живот", "много съм ти признателен", "длъжен съм ти", "ще се моля за теб" – т.е. ти ще си в мислите ми, аз ще мисля за теб, ще ти отдавам от енергията ти.

Когато дължите на някого пари, вие мислите за дълга си, за човека на когото дължите и му давате от енергията си. Изберете сами дали не е по-добре за вас, дали няма да се чувствате по-спокойни и свободни, самостоятелни и независими, ако си изплатите дълга и се освободите от задължението си за мислите, говорите, действате за някого и да го пълните със жизнена енерегия.

Когато отдаваме от енергията си и не получаваме досатъчно в замяна, това се отразява на здравето ни. Което значи, че понякога ние заплащаме със здраве за неща, които бихме могли да заплатим с пари. Кое ви е по-скъпо, изберете сами.

В случаите, когато сме всеотдайни и безгранични, когато даваме 100-200% от себе си, ние даваме повече отколкото можем да си позволим да дадем и оставаме на енергиен минус. Тогава, ако така изпразнени влезем в контакт с някого какво се получава – започваме да поемаме от неговата енергия. Понеже сме дали повече от колкото са ни искали, започваме и да искаме повече отколкото са ни обещали. Ако не получим, ако не пари, то искаме поне признание, похвали, признание, благодарност, "да ме споменават с добро", т.е. искаме внимание или още по-точно казано искаме да с ивъзвърнем съоветното количество енергия, което сме изразходвали .И ако не получим и това – се сърдим, чувстваме се експлоатирани, използвани, излъгани и наричаме другите с лоши думи. Но забравяме, че ние сами сме решили да направим повече, колкото се е искало от нас.Ние сме избрали за се направим на герои и да погладим самочувствието си.Тогава – изборът отново е във вашите ръце. Вие решавате колко, на кого, кога и как да дадете от своята енеригя!!!

Във Вселената всичко е в движение и тя се стреми към равновесие и към баланс, за това когато давате запомнете, че вие (съзнателно или не) ще поискате и да получите, а когато получавате, ще се наложи и да дадете.

И когато ви предложат нещо безплатно ще помислите – "Безплатно ли? А не е ли по-добре да заплатя с пари за това, което може да ми излезе много скъпо, ако ще трябва да го заплатя със здраве, безсънни нощи, безспокойствие, лоши отношения?"

Безплатно ли? Не,благодаря!

 

 

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamas - Пак ми беше много полезна!
06.03.2010 15:31
Благодаря ти, Виктория!
цитирай
2. анонимен - безплатно
06.03.2010 16:00
:]
цитирай
3. bovari - Много, много ценен урок!
06.03.2010 16:22
Вие САМ ТРЯБВА ДА решавате колко, на кого, кога и как да дадете от своята енеригя!!!

Има толкова щедри човеци!
Victoriavselena, Вие сте от тях!
цитирай
4. victoriavselena - До Мамас
06.03.2010 16:56
Радвам се за теб. Ти си умна и четеш и между редовете, знам си аз ;))
цитирай
5. victoriavselena - до ном. 2
06.03.2010 16:57
точно за това говоря, но четейки ме, вие ме пълните с енергия да продължа да пиша, да знам че съм полезна за някого, че съм добра в нещо. Ползата иза мен е голяма и....взаимна.
цитирай
6. victoriavselena - до Бовари
06.03.2010 16:59
Когато прогледнеш на нещата така, всичко става много ясно и преставаш да се поддаваш на провокации и манипулации.
Днес казах на една клиентка, че трябваше да стана на 50 за да разбера простата истина - Че не си заслужава да плащам със здраве за решенията и изборите на някой друг.
Аз съм господар на реакциите си.
цитирай
7. hel - Страхотен постинг! Има хора, ...
06.03.2010 22:22
Страхотен постинг!
Има хора, които с лекота дават, но имат проблем с получаването! А после пищят, че не им стига енергията! :))
цитирай
8. victoriavselena - до Хел
06.03.2010 22:49
изненедващо колко много сме такива "даващи" и дори според мен сме повече от получаващите. Според моите наблюдения положението е обратно на това, които ни учат, аз смятам, че човек по-лесно дава колкото получава.
Аз лично ви пожелавам - Винаги да имате за да имате и какво да давате.
Или както Норбеков казва - "за да нахраниш другите, трябва да ти е пълна тенждерата" :))
цитирай
9. malkiatprintz - От една страна, за да получаваш т...
07.03.2010 03:04
От една страна, за да получаваш трябва и да даваш, защото иначе, ако приемем сравнението със съда, няма да има място да се влее нова енергия. От друга страна, даваната и получаваната енергия трябва да е от един тип (всичко е енергия, но от различен вид, различна честота и т.н.), иначе също може да се получи разминаване: ако заплащаш с енергията на парите, а получаваш обич, в един момент може да се получи дисбаланс между различните видове енергия и тяхното равномерно съотношение.
цитирай
10. victoriavselena - за това, Принце
07.03.2010 07:26
трябва да сме наясно, че винаги има сделка, винаги има даване-получаване, винаги и даваме и получаваме. Когато това ни стане ясно, вече няма да се правим на велики жертви или на герои, които се справят сами с всички, т.е. няма да проявяваме "счупеното си его", а съвсем на ясно ще си кажем какво точно искаме и с каква точно енергия искаме да ни се заплати. Но е важно първо да бъдем на ясно и честни със себе си "Да, аз правя това, но искам и нещо в замяна"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: victoriavselena
Категория: Забавление
Прочетен: 2556786
Постинги: 853
Коментари: 4645
Гласове: 10697